İş dünyası

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2001 00:00

Haberin Devamı

Gözlük camlarıyla yaşama renk katma

İTALYA'dan dünyaya yayılan gözlükte renkli cam rüzgarı, Türkiye'de de büyük ilgi gördü. Mert Optik'in ithal ettiği, Christian Dior, Gucci, Ferre gibi bir çok ünlü markanın orjinal çerçevelerindeki rengarenk camları, tüketicilerin yeni tutkusu oldu. ‘‘Yaşamınızı renklendirin’’ sloganıyla satılan rengarenk camlar, kullanılan gözlüklere de rahatlıkla takılabiliyor.

Uçar’ın ABD’ye ihracatı artıyor

GIDA sektöründe faaliyet gösteren Uçar Holding, ABD'ye ihracattını katlayarak artırıyor. Donmuş ürünlerin yanı sıra her türlü meyve ve sebze ihraç ettiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Uçar, 4 yıl önce ABD'ye 40 bin dolarlık ihracat yaptıklarını belirtti, ‘‘İsrailli bir firma ile işbirliğine gittik. İhracatımız arttı. Bugün sadece ABD'ye 1 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Bu rakamı daha da artıracağız’’ dedi.

Everest binanın ömrünü uzatıyor

EGEPEN Deceuninck'in yeni geliştirdiği PVC profil sistemi Everest 8848, teknik özellikleri ve estetik görünümüyle binaların ömrünü uzatıyor. Rustik formlu cam çatılı ve gri renkli contalarıyla Everest 8848 doğramaların kanallarından suyun çabuk tahliyesini sağlıyor. Firma yetkilileri, ‘‘250'yi aşkın üretici bayimizle öncelikle müşteri memnuniyeti hedefliyoruz’’ dedi.

Sağlıklı ortamda kuru sebze meyve

BAHARAT sektörünün lideri Kütaş'ın steril baharat için Ege Serbest Bölgesi'nde kurduğu Safe Spice, bir ilke imza attı. Yüksek sıcaklıkta buhar ve vakum altında strerilizasyon sistemi uygulayarak domates, soğan, üzüm, kayısı ve mantardan oluşan proses uyguladıklarını belirten Genel Müdür Şebnem Karasu, ‘‘Kurutulmuş sebze ve meyveleri İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ile Japonya'ya ihraç ediyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!