İş dünyası

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Safe Spice'tan güvenli meyve

BAHARAT sektöründe dünya lideri olan KÜTAŞ Grubu'nun, 2 yıl önce Ege Serbest Bölgesi'nde steril baharat üretmek amacıyla kurduğu Safe Spice, kuru meyve ve sebze strelizasyonu ile bir ilke daha imza attı. Genel Müdür Şebnem Karasu, ‘‘Steril baharatın ardından kurutulmuş domates, soğan, üzüm, kayısı ve mantar da dünya ilk olma özelliği taşıyor’’ diye konuştu.

Pastavilla’dan okul hediyesi

KOÇ Holding kuruluşu Pastavilla Makarnacılık, çocuklara özel ürettiği Junior vitaminli makarnadan alan öğrencilere hediyeler veriyor. Bakkal ve marketlerden Junior makarna alan çocuklar, çeşitli hayvan ve oyuncak figürlerinde kalemtraşlar, makaslar, cetveller, maket bıçakları ataçlar ve benzeri armağanlar kazanıyor.

CMS beş yıllık program yaptı

JANT üretimi ve satışı konusunda Türkiye pazarının lideri olan CMS Grubu, 2001-2004 arasında uygulayacağı stratejileri belirledi. GMS Grubu Finans Koordinatörü Ünal Kocaman, ‘‘Önümüzdeki 5 yılda varmak istediğimiz hedeflere ulaşmak için strateji geliştirdik, vizyonumuzu belirledik. Sektörde atılımlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz’’ dedi.

Petrofer Yağlar tanıtım atağında

ENDÜSTRİYEL yağlar konusunda dünya markası olma yolunda emin adımlarla yürüyen Petrofer Endüstriyel Yağlar, tanıtım ve pazarlama atağına geçti. Perakendecilik bayilik sistemi ile hızla yayıldıklarına dikkati çeken Petrofer Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, ‘‘Bu yıl satışlarımızı yüzde 100 artırdık. Türkiye pazarında yeniden yapılanma çalışmalarımızı hızlandırdık. Geçen yıla göre ihracatımızı da ikiye katladık’’ dedi.

Deri Maksan Özbekistan'da

DERİ Maksan Şirketler Grubu, Özbekistan'ın Andijan şehrinde Özbek-Türk ortaklığıyla deri konfeksiyon fabrikası kurdu. Oltin-Deri adını taşıyan fabrikayı, Özbekistan Deri Sanayi Bakanı Halmuradov Eşmuradoviç Elmurad açtı. 3.9 milyon dolarlık sermayeyle kurulan Oltin-Deri üretiminin yüzde 20'si iç piyasada satışa sunulacak, yüzde 80'i ihraç edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!