İnternetten tatil rezervasyonu kabusu

Güncelleme Tarihi:

İnternetten tatil rezervasyonu kabusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 00:00

İstanbul’da aralarında sigortacı, doktor, mühendis, bankacı ve halkla ilişkiler müdürlerinin bulunduğu 30 kişilik grup 1.5 ay önce www.tatilvitrini.com adresinden Alban Turizm aracılığıyla anlaşarak kişi başı 700-3 bin TL ödeyerek Bodrum Gümbet’teki Bellacasa Suits Otel’den 7- 15 günlük rezervasyon yaptırdı.

Önceki sabah otele gelen grup, ellerindeki sözleşmeler ve rezervasyon evrakıyla kabul edilip kahvaltıya alındı. Öğle yemeği de yiyen ancak odaları teslim edilmeyen grup, Genel Müdür Onur Yüksel’in, "Sözleşme yaptığınız acente bize parayı ödemedi, sizi otele alamıyoruz" dediğini iddia etti.

Savcılığa şikayet

Eşyaları otelin lobisinden dışarı konulan tatilciler rezervasyon yaptırdıkları acenteye ulaşamaya çalıştı. Öfkeli tatilciler, ulaşamayınca soluğu Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Cumhuriyet Savcılığı’nda aldı. Tatilcilerden Elif Köskli (33), "6 gece için 770 TL’yi 1.5 ay önce kredi kartımla ödedim. Parayı ödediğime ve rezervasyonumun yapıldığına dair belgelerim var. Sabah otel yönetimi bizleri otele kabul etti, öğleden sonra ise kovarcasına paralarımızın otele ödenmediği iddia edilerek çıkarıldık. Emniyete ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Paralarımızı geri alıp İstanbul’a dönmek istiyoruz" dedi.

Selda Dönmez ise otelde kollarına müşteri bilekliği dahi takıldığını belirterek, "Tatil için 3 bin TL ödedim. Otelin rezervasyonunda ismimiz görülüyordu, bu nedenle bize herşey dahil sisteminin plastik bileziklerini verdiler, kahvaltı yaptık, öğle yemeği yedik. Öğleden sonra ise rezervasyonumuzun yapılmadığını, acentenin parayı ödemediğini iddia ederek bizi çıkardılar. Para ödenmediyse neden bugüne kadar durumu bildirmediler. Otel yönetimi ve acente hakkında savcılığa ve emniyete dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

İyi araştırma şart

Otel yöneticisi Onur Yüksel ise gazetecilerin sorularını yanıtlamak istemedi.

İnternetten yapılan tatil rezervasyonları konusunda vatandaşları uyaran TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, "Seyahat acentesi belgesi ve yetkisi olmadan internet aracılığıyla otel pazarlayan paravan şirketler hızla artıyor. Bu tür korsan acenteler çoğu zaman müşteriden aldıkları parayı otele ödemiyor. Veya otelle acente anlaşıyor, tatilci mağdur ediliyor. Tatilciler rezervasyon yaptırdıkları acentelerin resmi ve TÜRSAB’a kayıtlı olup olmadıklarını araştırsın" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!