İnternette yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

İnternette yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Trafik canavarına yenilerek yaşamını yitiren Senem için sayfa açıldı. Arkadaşları, sevenleri ve trafik kazalarının önüne geçilmesini isteyen herkes siteye akın etmeye başladı.

GÜZELLİĞİ sadece son sınıfında okuduğu Karşıyaka Lisesi'nin değil, herkesin dilindeydi. 18 yaşındaki başarılı öğrenci, voleybolcu Senem, 1987'de ailesiyle Almanya'dan kesin dönüş yaptıktan sonra yerleştiği Karşıyaka'ya gönülden bağlanmıştı. Fanatik Karşıyakalı genç kız bir yandan okulun voleybol takımında göz doldururken, diğer yanda ideali olan mimarlık öğrenimi için vargücüyle çalışıyordu. Ailesinin gözbebeği, öğretmenlerinin sevgilisi, arkadaşlarının can dostuydu.

17 AĞUSTOS'taki deprem felaketinde İzmit'teki birçok yakınını yitirmiş, babasıyla bölgeye giderek kurtarma çalışmalarına katılmıştı. Tüyler ürperten, acıların bin çeşidinin birbirine karıştığı manzara karşısında çok arzuladığı mimarlık düşünden vazgeçen Senem, jeoloji mühendisi olmaya karar vermişti. Yaşamasına izin verilseydi, kesinlikle başaracaktı da.

Minibüs çarptı

DERSLERİNE giriyor, spor yapıyor, gitar çalıyor ve erkek arkadaşı Alper Diker'le evlilik hayali kuruyordu. Bu güzel düşlerle 13 Şubat Pazar günü ailesiyle yemek yiyen Senem, bisikletiyle dolaşmaya çıktı. Son yemeği ve gezisi olduğunu bilmeden. Bahriye Üçok Bulvarı'ndaki Adliye Sarayı'nın karşısındaki sokaktan ana yola çıkan genç kız, hızla üzerine gelen Çetin Yılmaz yönetimindeki minibüsü farkedemedi. Şoförün vargücüyle frene asılması da, güzel Senem'in hayattan kopuşuna engel olamadı.

AĞIR yaralanan Senem, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde Azrail'e ancak iki gün direnebildi. Doktorların çabalarına rağmen, sevenlerinin ellerinden kayıp gitti. Acı, feryat ve gözyaşı bürüdü Karşıyaka'yı. Kazanın kader olmamasını, başka Senem'lerin ölmemesini düşleyen baba Sabri Denoğlu acısını yüreğine gömdü, kolları sıvadı. Önce hukuk savaşına girişti. Ancak, kaza raporuna göre suçsuz görülen şoför serbest kaldı.

Konuşun onunla

YILMADI bilgisayar uzmanı Sabri Bey. İnternette kızının adına site kurdu. Sitede; ‘‘Ona söylemek istediğiniz herşeyi söyleyebilirsiniz. Bir anı, bir fotoğraf, bir itiraf. Size keşke dedirten, hani çaresizlikten delirten.. Konuşun onunla..'' sloganı var. Adresi de şöyle; e-mail: senem a hotmail.com.. senemden a. chicmail. com.

EVİNDEKİ odasında Senem'in çalışma masasını eşyaları, anıları ve fotoğraflarıyla süsleyen Sabri Bey, ‘‘Bu oda hep böyle kalacak. Kızım ölmedi'' derken, Karşıyaka Belediye Başkanı da sokağına Senem'in adını vereceğine söz verdi. Bir de fundalık dikilecek Senem adına. Bu kadar da değil, apartman sakinleri binanın adının Senem olarak değiştirilmesi için anlaştı. Gözlerini sonsuza kadar kapadığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir hasta odasına da onun adı verilecek. Evet ölmedi Senem, adı dört bir yanda hep yaşayacak.

Başkaları ölmesin

BUNLAR yetmedi acılı babaya. Kaymakamlıktan izin alan Sabri Denoğlu, ‘‘Başka Senem'ler ölmesin'' adı altında trafik canavarını protesto amacını taşıyan eylem yürüyüşü düzenledi. Yüzlerce Karşıyakalı'nın katıldığı eylemde, ‘‘Senem seni unutmayacağız'', ‘‘Başka güller solmasın'', ‘‘Trafik kurallarına uyalım'', ‘‘Lütfen biraz yavaş'' yazılı pankartlar açıldı.

KIZINA çarparak ölümüne neden olan dolmuş şoförü Çetin Yılmaz'ın serbest kalmasını hazmedemediğini vurgulayan Denoğlu,‘‘Adalete saygılıyız. Ama yüreğim yanıyor. Güzeller güzeli kızım artık bu hayatta yok. İki kızımdan biri artık yok. Tek istediğimiz başka Senem'lerin ölmemesi. Bu eyleme bunun için giriştik‘‘ dedi.

Başkanın gözyaşı

DENOĞLU ailesinin acısını en derinlerinde hissettiğini belirten ve gözyaşlarını tutamayan Karşıyaka Belediyesi Başkanı Şebnem Tabak da söz verdi. Kentin göbeğindeki katlı otoparkın altını kullanan dolmuşçular için özel kurallar getireceğini söyleyen Tabak'ın vaadi destek bulurken, yürüyüşün belki de yürekleri en çok dağlayan anı yavrusunu kaybeden acılı anne Seyhan Denoğlu'nun okuduğu şiir oldu.

Seni çok özleyeceğiz, yeşil gözlüm birtanem

Senemim

Karşıyaka büyük, Karşıyaka güzel; benim, bizim, hepimizin Senem'i dünyadan güzel

Mavi özlemim, yosun tutmuş yüreklerdeki

kutup yıldızım

Papatyam, güldestem, Karşıyaka sevdalısı,

güvercin kanatlı

Vahşi çiçeğim

Bazen deniz, bazen gözkyüzüdür benim Senemim

Evimizi aydınlatan mimoza renklim.

Bahar bakışlım benim.

Dalgalar dursa martılar uçmasa

Meşaleler yanmasa yine umudumuzdun Senemim

Ancak birden sönmüş yanardağlar patladı

Yüreğimizdeki kar yangınları eridi

Tomurcuk gülümüz soldu

Ana yüreği benimki be Senemim

Dayanması zordur

Bizim yüreğimize kor alevler düştü.

Artık başka yürekler alev alev yanmasın

Öksüz bıraktın bizi yeşil gözlü kızım

Ölüm akla gelmez derken

Gözyaşının ta ortasına bıraktın bizi

Rahat uyu birtanem

Seni sevenler adını sonsuza dek yaşatmaya ant içtik.

Yüreklerini ortaya koyan bütün Karşıyakalı

Buğulu gözlerle söz verdi.

Sevgili senemim

Seni sonsuza dek yaşatacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!