İklim ve krizi fırsata çevirdi

Güncelleme Tarihi:

İklim ve krizi fırsata çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 21:20

Haberin Devamı

izmir’de 5 yıl önce kurulan su yalıtım firması Isonem, küresel iklim değişikliği ile ekonomik krizi fırsata çevirerek, ihracatını beş kat artırdı.

izmir’de Işıkkent Dökümcüler Sanayi Sitesi’nde 2005 yılında ihracatı hedef alarak kurulan Isonem, kalitesini dünyaya kanıtladı. İhracat yaptığı 79 ülkenin yanı sıra 20 ülkede distürübütörler oluşturan firma, beş yılda ciddi bir pazar oluşturdu. Küresel iklim değişikliği ve küresel ekonomik krizi fırsata çevirerek ihracatını 5 yılda 5 katına çıkardı.Dolmabahçe ve Topkapı Sarayları’nın da su yalıtımını yapan Isonem’in Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Kurt, “Isonem Su Geçirmez Ürünler” adıyla markalaştıklarını belirterek, “Küresel iklim değişikliklerinden dolayı mevsimler değişti. Bu bile küresel krizde sektörün yüzde 35 büyümesini sağladı. Yalıtım sektörü ileride dünyanın vazgeçilmezlerinden biri olacak. Kendi geliştirdiğimiz ürünle geçen yıla oranla ihracatımızı yüzde 100 artırdık” dedi.

ÖNEMLİ YAPILAR

Haberin Devamı

Isonem’in referansları arasında iran’ın başkenti Tahran’daki metro, istanbul metrosu Kabataş Hattı, izmir metrosu, Azerbaycan ve Erivan’daki aquaparklar, ankara Sabancı Kız Yurdu gibi yapılar yer alıyor.

Sun Tekstil % 46 büyüdü

EKONOMİK krizden büyük yara alan tekstil ve hazır giyim sektörü hızla toparlanırken, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin dikkati çeken kuruluşlarından Sun Grubu da yükselen trendden payını aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk, “Sadece yılın son çeyreğindeki satışlarımız, şirket tarihimizde bir ilk olarak, yılın ilk yarısının toplamından daha yüksek gerçekleşti. 2009’da grup olarak, bir önceki yıla göre toplam satışlarımızı yüzde 40 oranında artırmayı başardık. Bu yükseliş 2010’da hızlanarak devam etti ve Ekim ayında tarihimizde ilk kez aylık ihracatımız 10 milyon doları buldu. Yılı 2009’a göre yüzde 46 gibi inanılmaz bir büyüme ile tamamlıyoruz” diye konuştu.

Bu yıl grup olarak, ilk kez toplam satışlarının 100 milyon Euro’yu geçtiğini aktaran Ünlütürk, başarıyı yetişmiş insan gücüne ve özverili çalışmaya borçlu olduklarını vurguladı. Ünlütürk, “Eğer değerli TL ve düşük kur uygulamasına geri dönülmezse, 2011’in de gerek ülke ihracatımız, gerekse şirketlerimiz için başarılı bir yıl olacak” dedi.

AGM Güvenlik Filiz’e katıldı

Haberin Devamı

FİLİZ Güvenlik Sistemleri, alarm merkezlerinin kontrolünün İçişleri Bakanlığı’na geçişi süreciyle birlikte, sektörde güçlü ve kaliteli hizmet yapısı oluşturma projesini hayata geçirdi. Ege Bölgesi’ndeki alarm merkezlerini tek çatı altında toplamayı hedefleyen Filiz’in bünyesine aldığı ilk firma AGM Güvenlik oldu. Alarm Gözlem Merkezi ortaklarından Tolga Ekmekçibaşı maliyet artarken kazancın düştüğünü belirterek, “Abone ve bayilerimizi mağdur etmemek için Filiz Güvenlik bünyesine katıldık” dedi. Filiz Güvenlik Müdürü Kemal Şahin de, bölgedeki diğer merkezlere, kendilerine katılma çağrısı yaptı.

Sonsuz garantili su arıtma sistemi

abd’de 1953 yılından bu yana su arıtma sistemleri üreten RainSoft’u Genel Distribütörlüğü’nü üstlenerek Türkiye pazarı ile tanıştıran Renk Su Arıtma Sistemleri, montajdan teknik servise kadar her konuda tek yetkili. Farklı sahalarda ve farklı ihtiyaçlara hitabeden 900 farklı ürün ve modelle tüketicinin “su arıtma” ile ilgili her türlü ihtiyacına cevap verebilen RainSoft’un kalite ve teknik servis ağının gücü yanında “ömür boyu garanti” vermesi de pazardaki payını giderek artırıyor. Şu ana kadar ülke genelinde 50 binden fazla RainSoft sistemi sattıklarını belirten Renk Ltd. Şti. yetkilileri, “Kurulumu dahil 5 bin dolara malolan bir RainSoft arıtma cihazı almak, ömür boyu tasarruf ve evladiyelik bir sisteme sahip olmak anlamına geliyor” dedi.

Sandıktan moda çıktı

Haberin Devamı

izmir’de bir zamanlar genç kızların el emeği göz nuru ile işledikleri tülbenetler, yastık kılıfları yeniden moda oldu ve sandıklardan çıktı. Eski elişi çeyizlikler antika eşya satıcılarının koleksiyonlarında alıcı bulmaya başladı. Kızlarağası LeSoleil antika dükkanı işletmecisi Mustafa Tom, “Unutulmaya yüz tutmuş olan iğne oyası ile işlenmiş tülbent ve yastık kılıfları üniversitelerdeki Takı ve Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin ders konusu oldu. Evlilik hazırlığı yapan kızlarımız da ilgi gösteriyor. İçlerinde altın ve gümüş işlemeli tülbent ve yastık kılıfları 40 ile 300 TL arasında satıyoruz” dedi.

Metal kiremitle çatılar hafifledi

TUĞLADAN kiremit çeşitlerine, dekoratif taşlardan boyalara kadar  4 bin kalem ürünle 1923’ten beri yapı sektöründe faaliyet gösteren Afşaroğlu, toprak kiremitin altıda biri ağırlığına sahip metal kiremitle sektöre yeni bir soluk getirdi. Satış Müdürü İlkay Karapınar, metal kiremitin benzerlerine göre çok daha hafif ve dekoratif olduğunu belirterek, “Normal kiremitin metrekare ağırlığı 45 kilogram iken, metal kiremitler 7.5 kilogram. Bu da çatıların yükünün hayli azalması anlamına geliyor” dedi. Metal kiremitin vidalama yöntemi ile uygulanması nedeniyle çatının su alması veya kiremitin fırtınada uçması gibi bir sorun yaşanmadığının altını çizen Karapınar, 30’a yakın renk ve 2 çeşit modellerinin olduğunu bildirdi. Karapınar, metal kiremitlerin fabrika çatısı dışında tüm çatı tiplerine uygulanabildiğini kaydetti.Braas, Jotun Boya gibi firmaların distibütörlüğünü de yapan Afşaroğlu, izmir’in Mersinli semtinde 7 bin metrekaresi açık, 11 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor.

Kryolan

Haberin Devamı

PROFESYONEL makyajın ünlü markası Kryolan, Alsancak’ta açtığı mağaza ile izmir pazarına girdi. Devlet eski Bakanı Işılay Saygın’ın kurdelesini kestiği açılışın sürprizi olan  canlı çıplak model, özel sahne makyajı ile konukların ilgisini çekti. Dünyaca ünlü makyaj ürünleri markası Kryolan izmir mağazasında farlar, pigmentler, allıklar, rujlar ve fırçalar gibi makyajla ilgili çok sayıda ürün satışa sunuldu. Ege Bölge Distribütörü Aydan İris, “Kryolan ürünlerini satmakla kalmıyor, uyguluyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!