İkinci el bebek ve çocuk eşyalarının e-ticaret adresi

Güncelleme Tarihi:

İkinci el bebek ve çocuk eşyalarının e-ticaret adresi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 01:08

İZMİRLİ genç girişimciler bir yeniliğe daha imza atarak ikinci el anne-bebek ürünleri alışverişi için “ekonomikanne.com” adlı e-ticaret sitesini kurdu. Şirket ortakları Alper Özek, Ayşegül Yakut ve Fırat Yakut, kısa sürede büyük ilgi gördüklerini belirterek, önümüzdeki dönemde de sosyal sorumluluk projelerine de yoğunlaşacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

YARI FİYATINA SATIŞ

Geçtiğimiz nisan ayında yayın hayatına başlayan ekonomikanne.com’un İzmirli yaratıcıları, az kullanılmış bebek ve çocuk eşyalarının tekrar kullanımına olanak sağlamayı amaçladı. Projeleri ile kullanım süresi kısa, ancak bir bebek için vazgeçilmez olan oto koltuğu, oda, mama sandalyesi gibi ürünleri neredeyse yarı fiyatına annelere ulaştıran girişimciler, satış yapan annelere de kazanç kapısı açtı.
Satış yapan annelerle ürün satın alacak anneleri aynı platform üzerinde buluşturduklarını belirten Alper Özek, özellikle kargo alternatifleri konusunda alışveriş yapmak isteyenlere bilgi vererek e-ticarette en önemli karışıklıklardan birini de giderdiklerini anlattı. Özek, ödemenin kredi kartı, peşin veya taksitle yapılabildiğini belirtti.

Haberin Devamı

TASARIM ANNEDEN

Şirket ortaklarından Ayşegül Yakut ise, kendisinin de bir anne olduğunu belirterek fikrin bir ihtiyaçtan doğduğuna dikkat çekti. Yakut, evde kalabalık yapan atıl eşyaların değerlendirilmesine de olanak sağladıklarına dikkat çekti. Ürün satmak isteyen annelerin de 4 adımdan oluşan hızlı ürün ekleme modülü ile ürün ekleyip üye olabileceğini aktaran Yakut, dükkan oluşturmanın da çok basit olduğunun altını çizdi.

GÜVENİLİR SİSTEM

Sitelerinde annelere tavsiyelerin bulunduğunu belirten Fırat Yakut, sistem güvenilirliği ile ilgili şu bilgileri verdi: “Ürün satın alan kişi, kredi kartıyla ödeme yaptıktan sonra ödeme işlemi banka tarafından hemen satış yapan annenin hesabına yatırılmıyor. Havuz hesabında bloke ediliyor. Çünkü biz güvenli e-ticaret sistemi kullanıyoruz. Alıcı ürün eline ulaşınca sorun yoksa onay veriyor ve böylelikle satış bedeli satıcıya aktarılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!