İki tekerli çılgın aile

Güncelleme Tarihi:

İki tekerli çılgın aile
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2013 01:17

BODRUM’a 16 yıl önce yerleşen rehber Deniz Kılıç (42) ile 3 yıl önce hayatını birleştirdiği meslektaşı Elif Kılıç’ın (30) motosiklet tutkuları sınır tanımıyor.

Haberin Devamı

2009’da Bodrum-Hindistan, 2010’da Bodrum- Kuzey Avrupa, 2011’de Bodrum- Cape Town ve son olarak bu yıl Bodrum-Dakar’ı gezerek, iki teker üzerinde toplam 40 bin kilometre yolculuk yapan çift, bu defa başka bir zorlu maceraya hazırlanıyor. Afrika’nın yolları taştan “Afrika Yolları Taştan” ismini verdikleri projeleriyle Afrika çöllerini geçen ilk çiftlerden olan Kılıçlar engel tanımıyor. Son yolculukları Dakar’a tek çocukları Kuzey 5.5 aylıkken çıktıklarını anlatan Akdeniz anemisi hastası Elif Kılıç, macerayı şöyle anlattı:

İki tekerli çılgın aile

“Bebeğimiz olunca, ‘Çocukla tatil mi olur? Hem bebeğe hem size eziyet’ diyenlere inat, motosikletle 14 ülkeden geçip tam 11 bin kilometre yaptık. Afrika çöllerini geçip Dakar’a ulaştık. Dakar öncesi bebeğim için önemli hazırlıklar yaptım. Seyahat boyunca yanımızda onun özel çadırı vardı. Çölün ortasında veya beş yıldızlı otelde hep aynı çadırda uyudu, zorluk çıkarmadı. Ancak yine de Kuzey’in sağlığı ve huzuru için 80-100 kilometrede bir mola veriyorduk. 5,5 aylıkken 14 ülke Hijyen aranmayacak koşullar vardı. Ancak, yanımızda bir sürü antibakteriyel jel, sabun ve su taşıdık. Aşılarımızı olmuş ve sıtma için ilaçları almıştık. Kuzey’in yemeğini yedirip, altını temizliyor, yola devam ediyorduk. 63 gün süren Dakar yolculuğunda inanılmaz hatıralarımız oldu ve Kuzey daha ilk uzun yolculuğunda bize bu ekibin bir üyesi olabileceğini kanıtladı. 5.5 aylıkken 3 kıtada 14 ülke görmüş oldu. 8.5 aylık hamileyken bile motosiklet kulandığım için motosikletle tanışması anne karnında oldu diyebilirim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!