Hazine aramasında yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Hazine aramasında yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 16:54

BALIKESİR’in Bigadiç İlçesi’ne bağlı Yörücekler Mahallesi’nde, 40 deve yükü altın gömülü olduğu öne sürülen arazide, 5 yıl arayla tekrar başlayan çalışmalar iki ortak arasındaki anlaşmazlık nedeniyle sonlandırıldı.

Haberin Devamı

Hazine aramasında yeni gelişme

Bigadiç’e 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve eskiden köy olan Yörücekler’de, ilki 5 yıl önce yapılan, söylentilere göre 40 deve yükü altının bulunduğu mağaradaki çalışmalar, geçen zamanın ardından geçen cumartesi tekrar başladı. Halim Maviş ve Muhammet Dalgıç tarafından yürütülen çalışmalar, Balıkesir Müze Müdürlüğü ve diğer gerekli yerlerden alınan izinle iki gün sürdü.

Hazine aramasında yeni gelişme

Hazinenin bulunduğu düşünülen su altındaki mağara ağzının Horasan harcıyla kapatılmasının çalışmaları engellediği belirtildi. Bu yüzden çalışmalar, mağarayı kapatan duvarın yıkımından önce içinde altın olup olmadığının belirlenmesi için alan tarayıcı dedektör getirilene kadar ara verildi. Ancak, gerekli makine gelmeden iki ortak arasında anlaşmazlık yaşandı. Bunun üzerine çalışmalara tamamen son verildi. İş makinesiyle kazılan alanın ise tekrar kapatılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!