Hayvanlar Günü kutlu olsun

Güncelleme Tarihi:

Hayvanlar Günü kutlu olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜM dünya 4 Ekim'de Hayvanlar Günü'nü kutlayacak. Tıpkı insan hakları gibi hayvan haklarının da yasalarla güvence altına alındığı Avrupa'dan Amerika'ya tüm ülkelerde düzenlenecek şenliklerde ünlü sanatçılar konserler verecek, hayvanseverler stadyumları dolduracak.

CILIZ da olsa, bizde de kutlanacak elbette. Ama kutlamalar biz hayvanseverlerin içini büyük sevinçlerle dolduramayacak. Katliamsız neredeyse gün geçmeyen kentimizde, bir yandan bu günü kutlarken, diğer yanda acımasızca öldürülen sokak hayvanlarının yasını tutacağız. Barınak adı altındaki bakımsız yerlerde güya koruma amaçlı tutulan hayvanların sefaletini düşünerek üzüleceğiz.

EVET, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü. Bu vesileyle Ankara'daki büyüklerimize TBMM'den bir türlü çıkamayan Hayvan Hakları Yasa Tasarısı'nı bir kez daha hatırlatıyoruz. Bir hatırlatma da yüreğinde küçücük de olsa biraz sıcaklık taşıyanlara. Bugün barınaklardaki dostlarımızı yalnız bırakmayalım. Onların sadece beslenmeye değil, sevgi ve şefkate de ihtiyaçları var. Dünya Hayvanlar Günü hepimize kutlu olsun.

Karaca ve Kolçak

ÇAHAD Çağdaş Hayvan Dostları Derneği, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü nedeniyle Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda bir konser düzenliyor. Sokak hayvanları yararına düzenlenen konsere ünlü sanatçılar Cem Karaca, Harun Kolçak ve yeni seslerden Elif Öztürk katılacak. Sokak hayvanlari için düzenlen ilk konserin biletleri Alsancak, Bornova, Karşıyaka D&R ve Konak Ercan Kitabvi'nde şatışa çıkarıldı. ÇAHAD Başkanı Dr. Ferhat Soykan hayvanseverlere bu şenliğe katılmaları ve destek vermeleri çağrısı yaptı.

Baba neredesin?

ALSANCAK'ta iki ay önce kaybolan 7 yaşındaki Tobby'yi 5 yavrusu Rodi, Jerrey, Tiki, Bambi ve Betsi, sahipleri Gül Gündür ile arıyor. Aylardır sokak sokak dolaşan yavrular babalarının izini bulmaya çalışıyor. Gül Günder köpeğinin çalındığnı düşünüyor, ‘‘Kapımızın önünden ayrılmazdı. Çocuklarıyla gece gündüz, her yerde arıyoruz. Tüm duyarlı insanların, hayvanseverlerin onu bulmamız konusunda yardımlarını bekliyoruz’’ dedi.

Jardel

500 dolar

JARDEL Yorkshire terrier cinsi 2,5 aylık sevimli bir köpek. Topla, hele çocuklarla oynamayı çok seviyor. Fakat sahibi onu 500 dolara satışa çıkarmış. Şimdi yeni yuvasına gideceği günü ve oradaki yeni arkadaşlara kavuşmayı dört gözle bekliyor.

POSTA KUTUSU

Arkadaş arıyorum

4 Poodle, erkek, beyaz, 3 yaş

Tel: 0232 421 17 83

4 Lhasa Apso, kaniş melezi, dişi, krem, 8 yaş

Tel: 0232 366 68 96

Bizi yuvanıza kabul eder misiniz?

4 Yavru kedi,iki gözü kör, siyah beyaz

Tel: 0232 421 52 05

4 Dalmaçyalı, erkek, 6 yaş

Tel: 0-532 291 12 80

4 Yavru kedi, tekir Tel: 0232 463 36 72

4 Köpek yavruları, dişi ve erkek, 1 aylık

Tel: 0-532 316 57 07

Evimi ve sahibimi arıyorum

4 Cocker, kısa kuyruk. erkek

Tel: 0232 464 94 53

Doğum günü olanlar

4 Atilla Soylu- Kaniş

4 Merih Derinsu-Daisy

4 Oğuz Bozkurt-Barkey

4 Sabrina Doktoroğlu-Lucky

Yukarıdaki petlerle ilgili bilgiyi Nazvet Veteriner Kliniği'nden alabilirsiniz. Veteriner Hekim Türkan Gümüşay Evran.Tel: 0232 422 01 99

Balıklara yazık

KÜLTÜRPARK'taki gölün onarım çalışmaları sırasında Hayvanat Bahçesi'ndeki havuza taşınan balıkların durumu içler acısı. Eski sakini su aygırı Volga'nın ölümünden sonra bakımsız kalan havuzun çamur deryası haline gelen suyu, çok sayıda balığın telef olmasına yol açtı. Hayatta kalmayı başaranlar ise ayda iki kez yapılan ilkel temizlik sırasında çırpına çırpına can veriyor. Koşulların olumsuz olduğunu kabul eden yetkililer, ‘‘Havuzun zemini elverişsiz olduğu için doldurduğumuz su kısa sürede çamur haline geliyor. Balıklar da bundan etkileniyor. Biz de üzülüyoruz ve balıklara yaşayabilecekleri sağlıklı bir ortam arıyoruz. Buca'daki gölet onlar için çok uygun. Şimdilik görüşmeler sürüyor. Umarız balıklar tükenmeden taşınma gerçekleşir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!