Hayvan Dünyası: Gerçek dostlar

Güncelleme Tarihi:

Hayvan Dünyası: Gerçek dostlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

PET Dünyası'nı yazmaya başladıktan sonra hayvansever olduğunu söyleyen bir çok kişiyle tanıştım. Hiç bir duygusu olmadığı halde hayvansever tanınmayı kendine iş edinenler, çıkarları için böyle görünenler, hayvan hakları için bağırırken biraz faydalı olabilmek için ellerini bile kıpırdatmayanlar ve gerçek olanlar. Her türlüsüyle karşılaştım. Bugün, son gruba dahil olanlar arasında yeralan, Narlıdere Hayvan Barınağı'nın gönüllüleri olan birkaç yeni dostumu sizlere de tanıtmak istiyorum.

Handan Yiğit; 72 yaşında. Sevgi dolu yüreğiyle haftanın üç günü barınaklarda kendisini görmek mümkün. İş sokak hayvanlarına geldi mi yaşını başını unutup, genç kız gibi enerjik çabalıyor.

Gülayşe Sever; Uzun yolları kat edip haftanın birkaç günü hayvan dostlarının yanında.

Yücel Atamer; Yıllar boyu yüzlerce genci yetiştirmeye harcadığı mesaisini şimdilerde sokak hayvanlarına harcıyor Yücel Hoca. Barınağın kurulmasında büyük emeği var. Hasta yatağından kalkıp hayvan dostlarına yemek getirmesi görenlerin gözlerini yaşartıyor.

Hakan Duruk; İzmir'deki yüzlerce veteriner barınağın yolunu bilmezken, Duruk kliniğini ikinci plana atarak buradaki dostlarının sağlığıyla ilgileniyor. Üstelik karşılık beklemeden.

Leman Tuna; Evinde bakımını üstlendiği onca hayvana rağmen, haftanın bir gününü sokak hayvanlarına ayırıp, elinden geldiğince onlara destek oluyor.

Eş aranıyor

DATÇALI kaptan İzzet Akagündüz, 3 yaşındaki Amerikan Tiger Boxer cinsi erkek köpeği Tysen'e, uygun bir dişiyi Datça ve Marmaris'te bulamayınca Bodrum'a geldi. Akagündüz, ‘‘Amerika'da zeki, uysal ve dost olmaları nedeniyle çocuk bakımında da kullanıldığı bilinen bu cins köpekler çok değerli. Sadece kendi cinsleriyle çiftleşmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu bölgede gezmediğim yer kalmadı, aynı cinsten bir dişi buluncaya kadar aramaya devam edeceğim’’ dedi. Fotoğraf: Yaşar ANTER

Damat Ferit

‘‘BUNU sokağa bırakıp gittiler, Şu Amerikalılar tuhaf insanlar’’ dedi kapıdaki kadın. Kucağında, bilgelikle hüzün karışımı bakışlarla beni süzmekte olan bir kedi tutuyordu. Ateşin üzerindeki yemekle ilgili olduğunu düşündüğüm kaygılı bir bakışla mutfağa doğru bakarken, acele ile onu bana uzattı. ‘‘Aslında rengi beyaz, safkan Ankara. Kızınıza iyi bir eş olacağına eminim. Sonra da ona iyi bir yer bulursunuz inşallah.’’

MART ayına denk düşer Ferit ile tanışmam. Onu kucağıma aldığımda 35 yıllık yaşamımda dokunduğum yüzlerce kediden farklı olduğunu hemen hissettim. Yaşamındaki belirsizliği olağanüstü bir bilgelik ve hoşgörü ile kabullenmişliğin dingin ifadesinin hakim olduğu gözlerini gözlerime dikti ve belli belirsiz bir şeyler mırıldandı. Bir damat arıyordum kızıma, bir eş ve doğacak torunlarıma baba. Ama doğrusu bu kadarını da beklemiyordum. Ferit bu bütün saydıklarımın en mükemmeli olmakla kalmadı, evime gelen, sokaktan geçen ve hatta onu hiç tanımıyan insanların sevgilisi, sokakta bulduğum yavru kediylerin babası oldu. Kedi fobisi olan dostlarım ilk kez ona dokunarak bir kediye dokunmanın mutluluğunu tattılar. O, şimdi eşi, kızı Mehveş ve oğlu Deniz'le bir aile babası olmanın getirdiği vakar ile evimi paylaşıyor. Daha uzun yıllar birlikte olacağımızı umuyorum. Sanatçı - Hayati Çiftçi

Cüce keçiler satılık

KÜLTÜRPARK Hayvanat Bahçesi'nde sayıları 10'a ulaşan cüce keçiler, satışa çıkarıldı. Afrika kökenli olan ve dünyada ‘‘Capra Hirlus F. Aygmeus’’ adıyla tanınan cüce keçilere özellikle çiftlik sahibi, ya da mini hayvanat bahçesi kuran turistik tesislerden talep gelmesini bekleyen yetkililer, ‘‘Encümen kararıyla, keçilerin tanesi 25 milyon artı KDV’’ dedi.

Posta Kutusu

Arkadaş arıyorum

Poodle, erkek, beyaz renk, 3 yaş Tel: 0232 421 17 83

Minyatür pinscher, kızıl erkek

Tel: 0232 421 52 05

Yorkshire Terrier, 4 yaş, erkek

Tel: 0232 420 25 17

Bizi yuvanıza kabul eder misiniz?

Kaniş, siyah, 7 aylık, dişi Tel: 0232 433 61 50

Yavru tekir kedi Tel: 463 36 72

Yavru köpekler Tel: 0535 316 57 07

Yavru kediler Tel: 0232 425 76 16

Doğumgünü olanlar

Burcu Güneş (şampiyon)

Turgut Türksoy (prens)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!