Hayırsever Salih Baba'nın kemikleri sızlayacak

Güncelleme Tarihi:

Hayırsever Salih Babanın kemikleri sızlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2014 01:31

İZMİRLİ hayırsever Nevvar-Salih İşgören’in ismini taşıyan, 4 Şubat 2007’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in bizzat katılımıyla açılan, 2008’de eğitime başlayan, orta öğretimde Türkiye’nin ilk eğitim kampüsünün hali yürek sızlatıyor.

Haberin Devamı

Liseler arası futbol turnuvasında il şampiyonluğu, üniversiteye yerleştirmede önemli dereceleri olan, dışarıdan bakıldığında ‘5 yıldızlı’ gibi görünen, toplam 3 bin metrekare alanda 5 lise, seminer salonları ve atölyelerin yer aldığı devasa eğitim kampüsü, başta ortasındaki metruk binalar, depreme dayanıksız yapılar olmak üzere pek çok tehlikeyle boğuşuyor.

Hayırsever Salih Babanın kemikleri sızlayacak

Ortalık izmarit kaynıyor
20 milyon TL’lik bağışla kurulan Alsancak’taki kampüsün ortasındaki terk edilmiş kantinin yerleri sigara paketleri, izmaritler ve defterlerle dolu. Arka duvarların telleri parçalanmış. Görüntüler insanı hayrete düşürüyor. İsmini saklı tutan kimi öğrenciler, tuvaletlerin sürekli sızıntı yaptığını, ciddi sağlık ve hijyen sıkıntıları yaşandığını, yakından geçen dere nedeniyle farelerin cirit attığını, imkanlar yetersiz olduğundan karınlarını doyurmak için çevredeki büfe ve bakkallardan köfte ekmeğe talim ettiklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Hayırsever Salih Babanın kemikleri sızlayacak

“Girip çıkması en kolay okul” iddialarının doğruluğunu kampüsün arka tarafında küçük bir gezintiyle biz de görüyoruz. Atölyelerin bitiminde, Sümerbank’ın eski Basma İşletmesi’nin bulunduğu metruk binanın yanında mahalle arasına açılan alandaki yırtık tellerden kolaylıkla okula giriş çıkış yapabiliyorsunuz. Yan sokaktaki duvarların ‘SİT’ olduğu için yükseltilemediğini öğreniyoruz.

Hayırsever Salih Babanın kemikleri sızlayacak

Vakıf yöneticilerine çağrı
Kampüsün pek çok yerinde alkol ve sigara zulaları olduğu da iddialar arasında. Girişte güvenlik bulunsa da yakın zamana kadar başlarını sokacakları bir kulübelerinin bile olmadığını, maaşlarının ödemesinde aksama yaşandığı ileri sürülüyor. Veliler, yetkililerin yanı sıra Nevvar-Salih İşgören Vakfı’na büyük görev düştüğünü, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!