Hayalleri gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Hayalleri gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2010 00:00

Kütahya Simav’da küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık yüzünden 12 yıldır yürüyemeyen 16 yaşındaki Ayşe Mine Cankılıç’a akülü araç bulundu.

Haberin Devamı

KÜTAHYA Simav’da küçük Ayşe Mine Cankılıç (16), dört yaşında geçirdiği bir hastalık yüzünden yürüyemez hale geldi. Uzun süre ellerinin yardımıyla çömelerek yürümeye çalışan Ayşe Mine için ailesi 2005’te Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurdu. Ailenin o tarihte işsiz olmasını gözönüne alan vakıf, Ayşe Mine’ye tekerlekli sandalye verdi.

Anneannesi Emine Aksoy’un ittirdiği sandalyeyle yaşama tutunan Ayşe Mine için ailesi bu kez akülü araç almak istedi. Geçen haziran ayında Kütahya İl Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuran aileden Devlet Hastanesi’nden rapor istendi. Raporda Ayşe Mine’nin ellerini de kullanamadığı belirtilince, kullanamayacağı gerekçesiyle akülü araç verilmedi.

Ada’dan yardım eli

Ellerini kullandığını ve yaptığı tel kakma beşiklerle ailesinin geçimine katkıda bulunduğunu kanıtlayan Ayşe Mine’nin öyküsü haber olunca Kuşadası’ndan yardım eli uzandı. Yusuf Durmaz, 3 bin lira değerindeki akülü araç temin edip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla Simav’a görderdi.
Simav Kaymakamı Rıza Dalan, aracı ve kendi temin ettiği bilgisayarı Ayşe Mine’ye teslim etti. Gözyaşlarını tutamayan Ayşe Mine, Dalan ve Durmaz’a teşekkür etti. Teslimde SYDV Müdürü Çetin Balamur ile İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Ufuk Erdoğmuş da bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!