Havuzlu Bey ve Öktem pasajları boşaltılıyor

Güncelleme Tarihi:

Havuzlu Bey ve Öktem pasajları boşaltılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 11:42

İZMİR’deki birçok alışveriş merkezinde mağaza açan ünlü markalar son dönemde tarihi Kemeraltı Çarşısı’na ilgi göstermeye başladı.

Haberin Devamı

Binlerce yıllık bir geçmişe sahip, içinde farklı zenginlikleri ve kültürleri barından tarihi Kemeraltı Çarşısı bu günlerde, bu bölgenin geleceği için hazırlanan raporlarla gündemde yer alırken, kabuk değişimi de başladı. AVM’lerde mağaza açan birçok firma, yönünü tarihi çarşıdaki geniş mekanlara çevirdi. Bir zamanların ünlü Hacılar mağazasının yerini geçtiğimiz yıllarda ünlü Alman kozmetik markası Rossman mağazası alırken, onu LC Waikiki iki mağazasıyla izledi. Şimdi de tarihini çarşının iki katlı en büyük pasajlarından, içinde onlarca dükkanın bulunduğu Havuzlu Bey ve Öktem pasajlarında benzer dönüşüm yaşanıyor. Mülk sahipleri, kontrat süreleri biten çok sayıda dükkandaki kiracıları çıkartırken, yeni kiracıların tekstil firmalarından Koton ile bebek ve çocuk ürünleri satan Pamidor firması olduğu öğrenildi. Eczacıbaşı Ailesi’nin iş yaşamına adım attığı, Kemeraltı’nın hemen girişindeki iki katlı tarihi yapı da Flo ayakkabı mağazası oldu. Birçok firmanın da bin metrekare üzerinde yeni mağaza yerleri arayışı içine girdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Havuzlu Bey ve Öktem pasajları boşaltılıyor

Çarşı esnafı artık insanların AVM’lerden sıkılıp bunaldığını, bunları da büyük firmaların görüp yeni soluk arayışlarına girdiğini belirterek, "Yıllardır rakip olduğumuz AVM’lerin içinde bulunan firmalar artık tarihi çarşı gerçeğini kabul etti. Marka mağazalarının gelmesi çarşının imajına katkıda bulunacaktır. Biz firmaların çarşımızda mağaza açmasına karşı değil AVM’lerin rekabet koşullarının acımasızlığından şikayetçiydik. Uzun zaman seyyar işgali nedeniyle çarşıya küsen, İzmirliler, bu olumsuzlukların ortadan kalkması ve marka mağazaların açılmasıyla birlikte çarşımıza artık geri döneceklerdir. Bu değişimden kazanan İzmir ve Kemeraltı olacaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!