8 ayda 40 kilo verdi

Güncelleme Tarihi:

8 ayda 40 kilo verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2013 00:00

İZELMAN’da otopark görevlisi Erson Çelikyürek, eşi Serpil Hanım’dan boşama korkusuyla 8 ayda tam 40 kilo verdi.

Haberin Devamı

10 kilo daha vererek toplamda 50 kilo zayıflamayı planlayan Çelikyürek, fit bir vücuda sahip olduktan sonra eşinin kendisini kıskandığını söyleyerek, “Bu sefer de zayıfladıkça beni kıskanmaya başladı. Bir montum vardı kiloluyken giydiğim şimdi ona bacaklarım giriyor” diye anlatıyor zayıflamaya hikayesini...

Geçen ocakta 140 kilo iken zayıflamaya karar verdiğini, şimdi 100 kilo olduğunu anlatan Erson Çelikyürek’ten adeta bir insan daha çıkmış gibi... Eski görev kıyafetlerinin içine neredeyse iki kişi girebiliyor. Park Sima Zayıflama Merkezi’nde çalışma şartlarına uygun hazırlanan diyet ve sporla hedefine ulaştığını belirten Çelikyürek, “10 kilo daha verip kilomu koruyacağım. Eşime de 10 kilo verdireceğim” diyor.

Eşim şimdi kıskanıyor

Erson Çelikyürek, kilo vermeye nasıl karar verdiğini ise şöyle aktarıyor: “Geçen 4 Ocak’ta tartıldığımda 140 kiloydum. Bugün 100 oldum, tam 40 kilo gitti. Ortaokuldan beri hep kiloluydum. Bizim ailede kilo irsi. ‘Hanım boşayacak beni’ dedim, geldim. 10 kilo daha vermek istiyorum. Toplam 50 kilo olsun. 90 kiloyu zorlamak istiyorum. Ben hep vardiyama göre ayarladım beslenmemi. Gece giderken akşam 19.00’da yemeğe başlıyordum ama spor yapacaksam...

Ama yapmayacaksam belli bir saatten sonra kesiyordum yemeyi. Gündüz yapar gibi beslenme programımı gece de uyguluyordum. Ertesi sabah tekrar aynı şekilde kendim dengeliyordum. Sporuma çok dikkat ediyordum.

Gidemezsem evde kardiyo yapıyordum. Ben kilo verince eşimde kıskançlık başladı tabi. Yaş geldikten sonra hastalıklar başlamadan kilolardan kurtulalım dedik. Otobüs durağına bile yürürken nefes nefese kalıyordum. Evimizde de mutfak alışkanlıklarımız değişti. Tuzsuz yiyoruz. Şeker ve pirinci hayatımızdan attık. Sarmayı bile bulgurla yapıyoruz. Hiç zorlanmadık, alıştık. Hanımın da 10 kilo fazlalığı var, o da şimdi kilo verecek.”

VARDİYAYA RAĞMEN AKSATMADI

Erson Çelikten’in diyet programını hazırlayan ve takip eden beslenme uzmanı Esra Aran ise şu bilgileri verdi: “Az ağırlık, çok hareket yaptık önce. Şimdi de vücudu şekillendirmek istiyoruz. Hem sporla hem de beslenmeyle... Erson Bey vardiyalı çalışıyor. Bir sabah çalışıyor, bir gece... Burada şunu görmüş olduk. Vardiyalı da çalışsanız beslenme programına tam anlamıyla uyduğunuz takdirde kilo verilebiliyor. Erson Çelikten normalde iki vardiyada çalışan biri. O saat dilimlerinde insan vücudu farklılık gösterebiliyor. Biz her iki durumda da beslenme programını özel düzenledik. İlk etapta aksamalar söz konusu oldu. Bazen istediğimiz bazı light ürünleri bulamadık. Sonuçta vücut iyi bir oranla kilo verdi, sıkıntı yaşamadık. Kendisini sporla da destekliyor. Kaslarını artırdı. Hala bana göre vermemiz gereken 6 kilo daha var. Onu da verdikten sonra birazcık daha iyi olacak. Sağlıkla ilgili bir sıkıntımız yok. Tekrar kan testi yapılıp bakılacak. Kendisi çok mutlu. Eskiden ayakkabısını bağlamakta bile problem yaşıyordu. Şimdi bunların hepsi geçmişte kaldı.”

BASKI DEĞİL DESTEK ÖNEMLİ

Zayıflama merkezinin Genel Müdürü Gülşen Altın da zayıflamak isteyenlere şu çağrıda bulundu: “Öncelik kişinin karar vermesi önemli. Karar verdikten sonra kilonun sağlık üzerindeki etkisi tartışmasız zaten. Kilo veremeyecek kimse olamaz. Çok hastalığı olanlar dahi verebiliyor. Önemli olan, kişilerin düzenli takip etmesi, seanslara gelmesi, verilen mönüyü uygulaması ve bunu bir yaşam tarzı olarak benimsemesi. Kilo verdikten sonra korunması daha fazla önem taşıyor. Bunun için de kazandığı alışkanlıkları devam ettirmesi gerekiyor. Aile desteği de çok önemli. Baskı etkili bir yöntem değil. Yardımcı olmak önemli. Negatif sözcükler insanların üzerinde olumsuz etki yaratıyor. Daha olumlu yaklaşılması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!