Haftalık panorama

Güncelleme Tarihi:

Haftalık panorama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2001 00:00


Sirel EKŞİ
Haberin Devamı

Haydi Vizontele’ye...

Yılmaz Erdoğan’ın merakla beklenen ilk filmi ‘‘Vizontele’’ 2 Şubat Cuma günü gösterime giriyor. Çekimlerinin başladığı günden beri merak edilen filmin İzmir galası, 30 Ocak Salı günü yapılacak. İzmirliler, Erdoğan ve ekibinin özenle yaptığı filmi, gösterime girmeden önce Sokak Çocuklarını Koruma Çocuklar Geleceğimizdir Derneği yararına yapılacak galada izleyecek.

HAKKARİ'nin Gevaş ilçesinde çekilen film Erdoğan’ın deyişiyle, ‘‘Yolun sonu olan ve her şeyin geldiğinde zaten eskimiş olduğu bir kente devlet tarafından televizyonun gönderilişinin hikayesi...’’

VİZONTELE için fazla söze gerek yok. Film ekibi, zaten belli bir kalitenin üzerinde olacağının garantisi. Galadan önce film hakkında bir şeyler öğrenmek isterseniz www.vizontele.com adresinden filmin internet sitesine girebilir ve her şeyi bulabilirsiniz.

Birer bilet alalım

BEŞİKTAŞ Kültür Merkezi, Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar, her İzmir turnesinde 1-2 oyunu, bir hayır kurumu yararına oynar. Ekip, ilk filmlerinde de bu geleneği bozmuyor ve İzmir galasını, sokakta yaşayan çocuklar için çok önemli bir projeyi yaşama geçirmeye çalışan Sokak Çocuklarını Koruma ve Çocuklar Geleceğimizdir Derneği yararına yapıyor.

İZMİR Çocuk Rehabilitasyon Merkezi ve Konak'ta sabit otobüsle sokakta yaşayan çocuklara 24 saat yararlı hizmet üreten dernek, Konak Yemişçiler'de ‘‘Sütsan Fabrikası’’ olarak bilinen 4 katlı binayı restore ediyor. Bu merkezde, otobüste başlatılan eğitim programlarını sürdürmek, bu çocukların ailelerine de hizmet amaçlanıyor. Vizontele’nin gala geliri bu merkezin restorasyonunda kullanılacak.

30 OCAK Salı günü saat 20.00’de Efes Convention Center’deki gala için alınacak her bilet, yaşamlarını sokakta geçiren çocuklara katkı olacak. Ağır ekonomik koşulların da etkisiyle sayıları her gün artan, sahipsiz kaldıklarında acı olaylara karışan, suistimale uğrayan, dövülen, horlanan bu çocukların topluma yararlı bireyler olarak kazandırılması için hepimize düşen görevler var. Yararlı olmak, toplumsal görevimizi yapmak için illa bir dernekte fiilen çalışmak gerekmiyor. Bu tür dernekleri tüm etkinliklerinde destekleyerek de görevimizi yapabiliriz. Haydi, birer bilet alalım ve ‘‘...uzak görünen yerleri, insanları ve duyarlıkları yanı başımıza getiren’’ bu filmi her gün gördüğümüz ve bir şey yapamamanın çaresizliğini hissettiğimiz sokakta yaşayan çocuklar için izleyelim.

ALT salon 12,5 milyon, balkon 7,5 milyon lira olan gala davetiyelerini D&R Alsancak- 464 10 15, D&R Karşıyaka- 363 34 34, İhlas Turizm-489 28 81, Atanur Göztepe-224 06 80 ve Toprakbank şubelerinden- 342 12 83 bulmak mümkün.

Ayakkabı yarışması

DOKUZ Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil Bölümü Moda Aksesuar Tasarım Programı, 3. Özgün Ayakkabı Tasarım ve Ürün Yarışması düzenledi. EGE AYSAD, İzmir Ayakkabıcılar Odası, DPR Fuarcılık işbirliği ile 9. İzmir Ayakkabı ve Yan Sanayii Fuarı kapsamındaki yarışmanın final jürisi 1 Şubat'ta Özdemir Sabancı Konferans Salonu'nda toplanacak. Ödül töreni aynı gece Büyük Efes Oteli Didim Salonu’nda gerçekleşecek.

TEKSTİL Bölümü Başkanı Doç. Dr. Suhandan Özay, sektörle üniversite işbirliğini amaçlayan yarışmanın ilkinin 1998'de ikincisinin 1999 yılında gerçekleştirildiğini hatırlattı, ‘‘Yarışmamız yükselen başarı grafiğini 3. Özgün Ayakkabı Tasarım ve Ürün yarışması ile doruğa çıkarmayı hedeflemektedir’’ dedi.

GENÇ tasarımcıları sektörle buluşturan yarışmanın ilk değerlendirme jürisinin toplandığını hatırlatan Özay, ‘‘Bu toplantıda çocuk, zenne ve merdane dallarında belirlenen 29 yarışmacının eserleri sponsor toplantısında tartışıldı ve yapım aşamasına geçildi. Yarışma için üretilen ayakkabılar 1 Şubat'ta ELLE ve ART DECOR dergilerinin’un editörleri, Doğan, Burda, Rizoli Ege Bölge Temsilcisi, eğitimciler, endüstri tasarımcıları, sanatçılar ve ayakkabı sektörünün ileri gelen isimlerinden oluşan final jürisinin önüne çıkacak. Finale kalan eserler 1-4 Şubat arasında açık kalacak 9. Ayakkabı ve Yan Sanayii Fuarı'nda sergilenecek’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!