Gündoğdu'da Barış Mitingi

Güncelleme Tarihi:

Gündoğduda Barış Mitingi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 10:33

İZMİR’in Gündoğdu Meydanı’nda, İzmir Barış Bloğu’nun çağrısı üzerine 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle ’Barış Mitingi’ düzenledi. Burada konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 1 Kasım’daki seçimlerin savaş ve barış arasında olacağını savundu. Sık sık barış isteyen slogan atan gruptakilerin farklı siyasi partilerin bayrak ve flama açmasına izin verilmedi. Konuşmalar sırasında duygulanan bazı kadınlar gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Gündoğduda Barış Mitingi

Gündoğdu Meydanı’nda İzmir Barış Bloğu’nun çağrısı üzerine düzenlenen ’Barış Mitingi’ saat 17.00’de başladı. Mitinge, emniyet yetkililerinin verilene göre bin 500, blok temsilcilerine göre 5 bin kişi katıldı. Öte yandan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP Mardin Milletvekilleri Mehmet Ali Aslan ve Gülser Yıldırım, HDP İzmir il yöneticileri, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. HDP’nin flama ve bayrağını açmak isteyenlere blok yetkilileri tarafından izin verilmedi. Kalabalık sık sık "Susma haykır savaşa hayır", "Faşizme karşı omuz omuza", "Savaşa hayır barış hemen şimdi" diye slogan attı, ellerinde "Ege Doğu el ele", "Kardeş savaşının şehidi olmaz" yazılı dövizler taşıdı. Yöresel kıyafet giyinen çocuğun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, HDP’li Kürkçü ile fotoğraf çektirdi. Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak, başında madenci baretiyle platforma çıkıp kalabalığa seslendi. Çolak, çatışmaların son bulmasını istedi. Bu sırada bazı kadınlar gözyaşı döktü. İzmir Barış Meclisi üyesi Melahat Küçükaydın, Barış Anneleri adına yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenip, "Seni tekrar başkan yaptırmayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gündoğduda Barış Mitingi

HDP’Lİ KÜRKÇÜ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A YÜKLENDİ

HDP’li Kürkçü, yalnızca barış istediklerini belirttiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi. Türkiye’nin hak etmediği bir savaşın içine girdiğini savunan Kürkçü, "Çatışmasızlığın, Türkiye’nin dört bir yanını kuşattığı 2 yılın sonunda varılan yer, Tayyip Erdoğan’ın iktidarsızlığı olunca, kendi iktidarlığını dayatmak için halklarımıza savaş ilan etti. Biz ise barış ilan ediyoruz. Genelkurmay Başkanı ile Başkomutanlık yarışına giren, kendi halkıyla savaşan bir Başkomutan bize lazım mı? Halkıyla savaşan bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyacımız var mı? Bu savaş sarayın halka karşı savaşıdır. Halka karşı savaş ilan edenler her yerde olduğu gibi yenilecekler, onara diz çöktüreceğiz.

Haberin Devamı

Gündoğduda Barış Mitingi

Erdoğan halka karşı savaşı, 7 Haziran seçimleri sonucunda HDP’nin yüzde 10 barajını yıkarak, başkanlık hayalleri yıkıldığı için ilan etti. Şimdiden söylemek istiyoruz eğer 1 Kasım’da seçim olacaksa AK Parti ile HDP arasında olmayacak. Savaşla barış arasında olacak. Ve barış bu seçimi kazanacak. Hiçbir oy bir evladın canından daha kıymetli değildir" dedi.

Gündoğduda Barış Mitingi

"170’TEN FAZLA İNSAN HAYATINI KAYBETTİ"

Türkiye’de bugün bir parti iktidarının değil bir arada yaşamanın önemli olduğunu savunan Kürkçü, "Bugüne kadar 170’ten fazla insan hayatını kaybetti. Acılarını derinden hissediyoruz. Bize tabutlarla gönderilen mesajı anladık ama yaşasın ölüm değil yaşasın hayat diyoruz. Asker ailelerinin ne demek istediklerini anlıyoruz. Onların vatanlarını Erdoğan’dan daha çok sevdiklerini biliyoruz. Oğullarını askere gönderen anneler, oğullarınızı Tayyip Erdoğan’ın savaşına göndermeyin, feda etmeyin. Kendileri evlatlarını feda etsin. Erdoğan göndersin, Davutoğlu feda etsin edebiliyorsa. Onların hepsi asker kaçakları, korkaklar halkı savunamazlar" diye konuştu. Konuşmaların ardından miting sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!