Gündem Hattı

Güncelleme Tarihi:

Gündem Hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 23:17

Haberin Devamı

Balıkesir THK Bayram’a hazırHilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)TÜRK Hava Kurumu (THK) Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel, Kurban Bayramı için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirterek, “Vatandaşların deri toplayacak personelin yaka kartlarına bakmalarını ve deri türlerine göre makbuzlarını mutlaka almalarını istiyoruz” dedi.Güzel, 86 yıllık geçmişe sahip THK’nın asli görevinin havacılık olduğunu, bu ülkünün devam ettirilmesi, havacılık tutkunu bir gençlik yaratılması için tüm güçleriyle çalışmayı sürdürdüklerini söyledi. Bu faaliyetlerin sürdürülmesi için THK’nın fitre ve zekat deri toplama faaliyetlerinde desteklenmesi gerektiğini hatırlatan Güzel, Ramazan Bayramı’nda Balıkesir’deki 40 mahalle, merkeze bağlı 124 köy ve 4 beldede, fitre ve zekat toplamada THK şubeleri arasında ilk sıralarda yer aldıklarını kaydetti. Güzel, “Kurban Bayramı’nda da aynı başarıyı sürdürmek için 80 genci eğitimden geçirerek deri toplamaya hazırlandık. Herhangi bir aksaklıkta, kurumumuzun 0 266 241 11 36 nolu telefonunu veya güvenlik güçlerini aramalarını bekliyoruz” dedi.Vatandaşların kendilerine başvurarak makbuz karşılığında vekalet kurban kesimi de yaptırabileceklerini anlatan Güzel, “Kesilen kurban etleri Et ve Balık Kurumu’na kavurma konserve yaptırılıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak” diye konuştu. Güzel, fitre-zekat ve Kurban derisinden elde edilen gelirlerin yüzde 4’ünün Kızılay’a, yüzde 50’sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, yüzde 3’ünün Çocuk Esirgeme Kurumu’na, yüzde 3’ünün de Diyanet Vakfı’na dağıtıldığını, geri kalan yüzde 40’lık bölümünde THK’na aktarıldığını açıkladı. Söndürme uçakları alınıyorGüzel, elde edilen gelirlerle yangın söndürme uçakları alındığını, havacı gençler ve pilotlar yetiştirildiğini hatırlattı. İlhan Güzel, “THK’nın yangın söndürme filosu arttıkça, Rus yangın söndürme helikopteri ve uçaklarına ihtiyaç kalmayacak. Ağustos ayı itibarı ile kurumun yangın söndürme uçakları izmir ve çevresinde 47, Bodrum ve çevresinde 46, istanbul ve çevresinde 16, Çanakkale ve çevresinde 14, antalya ve çevresinde 16 ve Adana’da üç yangına müdahale etti” dedi.Havcılık Üniversitesi’ne doğruİlhan Güzel, Türk Hava Kurumu’nun Havacılık Üniversitesi için  başvurduğunu da hatırlatarak, yök’ün yapılan öneriyi olumlu karşıladığını, ve üniversite çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi. Güzel, pek çok faydalı çalışmayı bir arada yürüten kurumun, daha da gelişmesi için kurban derilerinin THK’ya verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Bayram trafiğine havadan denetimAhmet BAYRAK / MUĞLA, (DHA)MUĞLA Emniyet Müdürlüğü bayram tatili nedeniyle yoğunlaşacak trafik için önlemler alıyor. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İlhami Doğangüzel, Bodrum, Marmaris ve Fethiye yollarının 13-21 Kasım arasında helikopterle de denetleneceğini bildirdi, şunları söyledi:“Bayramda hız ve alkol denetimleri de artırılacak. Bölgemize tatile gelenlerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla önlemler alıyoruz. Amacımız trafik kazalarını en aza indirmek, can ve mal kaybını önlemek, meydana gelen trafik kazalarına kısa sürede ulaşmak. ankara’dan getirilecek helikopter trafik denetimine havadan destek verecek. Hatalı sollama yapanlar, trafiği tehlikeye düşüren sürücüler belirlenecek. Yer ekiplerine bildirilecek. Trafik yoğunluğu olan bölgeler de sürücülere bildirilcek.”

Haberin Devamı

Üniversitelilere çamaşırhane hizmetiŞevket ALTINAYAR / NAZİLLİ, (DHA)AYDIN’ın Nazilli ilçesi belediyesi, üniversite öğrencilerinin yararlanması için belediye bünyesinde çamaşırhane yaptı. Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda 1 liraya herkesin kullanabileceği çamaşırhanenin 2 personelle Kurban Bayramı’ndan sonra hizmete gireceği belirtildi. mhp’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ailelerinden ayrı yaşayan çok sayıda öğrenci olduğuna dikkat çekerek, “Belediyemizin katlı otoparkının altındaki bize ait dükkanlarından birini çamaşırhaneye dönüştürdük. Çamaşırhaneyi özellikle öğrencileri düşünerek yaptık. Ancak öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da yararlanabilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

 Lisede gasp iddiası sendika kavgası çıkardıYaşar ANTER / BODRUM, (DHA)MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Gündoğan Beldesi’ndeki Fahriye Ilıcak Meslek Lisesi’nde, fotoğraf parası vermek istemeyen öğrencilerin cüzdanlarından müdür yardımcıları tarafından zorla 5’er TL alındığı iddiasıyla başlayan ve ‘vatan hainliği’ tartışmalarına kadar uzanan gerginlik, eğitim sendikaları arasında kavga çıkardı. Türk Eğitim Sen, okul müdürü ve yardımcılarına komplo kurulduğunu savunarak, öğrencilere destek veren Eğitim-Sen ile bazı öğretmenleri suçladı. Türk Eğitim-Sen Bodrum İlçe Temsilcisi Yusuf Özden, üyeler Ömer Salih Çıplak ve Hüseyin Tekinay ile birlikte Bodrum Öğretmen Evi bahçesinde basın açıklaması yaptı. “Derste yapılan üst aramalarında bir öğrencinin cüzdanında yüklü miktarda para bulunmuş. Öğrenci bunun cevabını verememiş. Bazı öğretmenler bu olayı abartmış. Ayrıca müdür yardımcıları öğrencilere ‘bu okulda herkes fotoğraf parası veriyorsa siz de vereceksiniz. Bütün okullarda bu işlem yapılıyor’ demiştir ve haklıdır” ifadeleriyle olaya farklı bir boyut getiren Özden, bazı öğretmenlerin öğrencileri idareye karşı kışkırttığını iddia etti. Öğrencilerden kimlik için 5 TL istenmesinin normal olduğunu savunan Özden, “Gasp sözkonusu değil. Kimliği kullanacağından dolayı bu masrafın da öğrenci tarafından karşılanmasından daha doğal bir şey olamaz. Durumun kamuoyuna farklı yansıması üzücü” diye konuştu.Bu arada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce görevlendirilen iki müfettişin bugün krizin yaşandığı okula gelerek müdür, iki müdür yardımcısı, matematik öğretmeni ve 10 öğrencinin ifadelerini aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Deprem eğitimiCavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)istanbul Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) işbirliğiyle 2’nci kez hayata geçirilen proje kapsamında, Bursa, Bandırma, Biga, Edremit, Balıkesir, Bergama, izmir, Manisa, Akhisar, Salihli, Simav, Afyon, Dinar, Burdur, Denizli, Nazilli, Aydın, Kuşadası, Milas, Bodrum, Muğla, Marmaris, Fethiye ve istanbul ziyaret edilerek, deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmaya yönelik çalışma yapıldı. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yapılan açıklamada, Batı Anadolu Fay Hatları TIR’ıyla ziyaret edilen yerlerde, DASK Gönüllüsü Prof. Dr. Üstün Dökmen’in deprem tehdidi altındaki bir ülkede erteleme psikolojisinin doğuracağı sonuçlar ve bunlarla baş etme yöntemlerinin de anlatıldığı belirtildi. TIR’ı ziyaret edip seminerleri dinleyenlere ‘Deprem Geçecek, Hayat Devam Edecek’ temalı depreme hazırlık eğitim seti ve çantası hediye edildiği de bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!