Gözyaşlarını tutamadı

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşlarını tutamadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 17:31

DENİZLİ’de düzenlenen ’Girişimci Kadınlar Zirvesi’ne katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, konuşması sırasında ailesini ve üç kız kardeş olarak kısıtlı olanaklarla eğitim almalarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı, konuşmasını tamamlayamadan kürsüden indi.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Denizli’nin Karahayıt Mahallesi’ndeki Colossae Otel’de ’Girişimci Kadınlar Zirvesi’ düzenledi. Zirveye, Türkiye’nin 81 kentinden 300 girişimci kadın katıldı. Etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TOBB adına Yönetim Kurulu üyesi ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile girişimci kadınlar katıldı.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun hasta olduğu için etkinliğe katılamadığı belirtildi. TOBB Yönetim Kurulu üyesi Necdet Özer, Girişimci Kadınlar Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Girişimci kadınlara TOBB olarak gerekli desteği veriyoruz ve girişimci kadınların desteklenmesini önemsiyoruz. Toplum olarak, girişimci kadın sayısını arttırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Biz bu kurulu kurup çalışmaya başladığımızda Türkiye’de kadın girişimci oranı, 2007 yılında yüzde 6.2’idi. Bu oran yüzde 8.2’ye çıktı. Şimdi kadın girişimci kurumlarımız kurumsallaşmalarını tamamladılar. Müthiş bir birikim sahibi oldular. İnşallah bundan sonra bu artış daha hızlanarak devam edecek. Ben buna yürekten inanıyorum."

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu konuşma yaptığı sırada anne ve babasından söz ederken, gözyaşlarını tutamadı. Ramazanoğlu, Denizli’nin mütevazı bir mahallesinde 3 kız kardeşi ile birlikte yokluklar içerisinde yetiştirildiklerini anlatırken, "Babam idealistti. Bize okumamız gerektiğini söylerdi. Ben Tıp Fakültesi’ni kazanıp kardeşlerime rol model oldum. Arkamdan gelen kardeşim Selma Aliye Kavaf, Türkiye’nin en iyi hukuk fakültesini kazandı ve Denizli’in ilk kadın bakanı oldu. Yokluk ve zorluklar içerisinde beni ve iki kız kardeşimi yetiştiren anne ve babama çok teşekkür ediyorum. Allah rahmet eylesin. Yetiştirdikleri 3 kız evladından 1’i doktor, 1’i öğretim görevlisi diğeri de sosyal bilimler okudu. Allah onlardan razı olsun. Yetiştirdikleri 2 kızı bu ülkenin yönetiminde söz sahibi oldu. Başarımızda onların emeği büyüktür" dedi. Gözyaşlarını tutamayan Ramazanoğlu, daha sonra kürsüden indi.

Haberin Devamı

"KADIN AYDINLANMANIN, GELİŞMENİN ÖNCÜSÜDÜR"

Girişimci Kadınlar Zirvesi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, kürsüden erken indiği için, zirveyle ilgili bakanlıktan yazılı açıklama yapıldı. Bakan Ramazanoğlu, güçlü medeniyetin inşasının bilgi ve cesaretle hareket eden girişimci kadınlarla birlikte gerçekleştirileceğini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kadın, evde, fabrikada, tarlada, iş hayatımızda büyük fedakarlık örneği gösteren, sevginin ve merhametin adıdır. Kadın ailenin, toplumun yapı taşı olduğu kadar aydınlanmanın ve gelişmenin de öncüsüdür. Kadın olmadan yeni bir medeniyet inşa etmek mümkün değildir. Bu güçlü medeniyetin inşasını bilgi ve cesaretle hareket eden girişimci kadınlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki burada böylesi güzel bir organizasyonda birlikte olmak, hepimize ümit aşılayacak. Hep beraber geleceğe dair umutla yeni cümleler kuracağız. Kadının eğitim seviyesi arttıkça istihdamdaki payının aynı oranda arttığını görüyoruz. Bu durum girişimcilikte, karar alma mekanizmalarında ve siyasete katılımda da aynı şekilde artış göstermektedir. 2014 verilerine göre, kadın istihdam oranının, en yüksek olduğu ilimiz Denizli’dir. Türkiye’de, genel olarak kadın istihdam oranı yüzde 28’lerde iken, Denizli’de bu rakam yüzde 35’tir. İhracatçı kimliğiyle, girişimci sanayicisiyle, dinamik ekonomisiyle ülkemizin gözbebeği olan Denizli’de, kadınlarımız bu büyük başarının ortağıdır. ’Anadolu Kadınlar Birliği’ diye niteleyebileceğimiz Bacıyan-ı Rum, 13.yüzyıl’dan itibaren, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı’nın, sosyal ve ekonomik hayatını düzenlemiştir. Ahi Evran’ın eşi Fatma Bacı’nın kadınları teşkilatlandırması kadın tarihinde bir dönüm noktasıdır. Türkiye’deki kadın girişimcilerin sayısı 110 bini aşmıştır. Bu rakamların çok daha yüksek seviyelere taşınması için çalışıyoruz. Kadınlar da diğer girişimciler gibi sermaye temini, iş yeri arama, kiralama, mal temini, donanım, araç gereç temini, organizasyondaki tecrübesizlik gibi sorunlarla karşılaşmaktalar. Bu süreci daha sağlıklı yönetebilmek için kurumsal danışmanlık hizmetlerini yaygınlaştırmamız gerekiyor. Zirve sonucunda elde edilecek çıktılar, girişimcilik konusunda tüm kadınlarımıza yol gösterecektir."

Haberin Devamı

"GÜNEYDOĞU HALKI TERÖR İSTEMİYOR"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli’nin Bayramyeri Meydanı’nda esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla görüştü. Kaleiçi Çarşısı’nın yanından başlayarak Bayramyeri Meydanı’na doğru yürüyen Ramazanoğlu ve beraberindekiler daha sonra bir tatlıcıya oturdu. Burada tatlı yiyen Ramazanoğlu, "Erken seçim olacak mı?" sorusu üzerine "Son 10 gündür meclisimiz çok yoğun çalıştı. 2016 yılı bütçe görüşmeleri yapıldı. Bütçe kabul edildi. Bu bütçede yeni istihdamlar, yeni projeler var. Şu anda biz işimize bakıyoruz. Türkiye’nin aşması gereken çok ciddi engelleri var. Güneydoğu’da yaşananların ardından şehirlerin inşası için büyük çalışmalar yapılacak. Onlarla meşgulüz. Her zaman o il ve ilçelere gidiyoruz. Biz bu kadar işimize bakarken seçim tartışmaları nereden çıkıyor?" dedi.

Haberin Devamı

Terör olaylarını da değerlendiren Bakan Ramazanoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Terör örgütü halktan istediği desteği bulamadı. Bütün baskılara rağmen istedikleri olmadı. Biz bu coğrafyada bin yıldır beraber, kardeşçe yaşıyoruz. Ben Güneydoğu’ya gittiğimde analar bana ’buradakiler bizim isteğimiz dışında oldu’ diyorlar. Biz bu coğrafyada barışı ve insani değerleri konuşuyoruz. Yaklaşık 3 milyon mülteci kardeşimize kucağımızı açtık. 10 milyar doları onlar için harcadık. Bu insanlık ve kardeşlik dersidir."

"DENİZLİ’NİN ŞU ANDAKİ BAKANI SEMA RAMAZANOĞLU’DUR"

Denizli’de eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve şahsıyla ilgili yapılan karşılaştırmaları değerlendiren Ramazanoğlu, "Bizim için herkes bu partinin neferidir. Görev verilir o görevi yapar. AK Parti döneminde Denizli’de bakan geleneği devam ediyor. Selma Aliye Kavaf’la başlayan bakan geleneği Nihat Zeybekci ile devam etti. Şimdi de Denizli’nin Bakanı Sema Ramazanoğlu’dur. Biz AK Parti’de siyasetin neferiyiz. Ne görev verilirse onu yaparız. Tüm arkadaşlarımızın da bu aşkla çalıştığını biliyoruz. Bundan başkası da bizde olamaz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gözyaşlarını tutamadı

BAKANA HAYIR TASI HEDİYE EDİLDİ

Sema Ramazanoğlu, daha sonra Denizli Ticaret Odası’nın 90’ıncı yıl lansmanına katıldı. Oda Başkanı Necdet Özer, Ramazanoğlu’na Osmanlı döneminde kullanılan ve el işiyle yapılan, üzerinde Arapça yazılar bulunan hayır tasını hediye etti. Ramazanoğlu ve beraberindekiler, hep birlikte Denizli Ticaret Odası’nın 90’ıncı yıl pastasını kesti. Ticaret Odası’nın açtığı kurslara katılan kadınlara sertifikalarını veren Bakan Ramazanoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Eğer bugün tüm dünya ekonomiden, sağlığa, eğitime ve birçok alanda Türkiye’mizi örnek gösteriyorsa, bunu nasıl başardığımızı her platformda bizlere soruyorsa inanın doğru yoldayız demektir. Sanayi, ticaret ve turizm alanında doğal kaynaklarımızı etkin bir şekilde yatırıma dönüştürerek daha üst sıralarda yer almak için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz" dedi.

Ramazanoğlu, güven, istikrar ve özgürlükle ekonominin büyüyeceğini sözlerine ekleyerek, "Her türlü etnik ve bölgesel milliyetçiliğe karşı çıktık. 78 milyonluk büyük Türkiye ailesi olarak herkesi kucakladık. İstedik ki Türkiye coğrafyasında bütün insanlar özgürce kendi şarkılarını söyleyebilsinler. Kendi kültürlerini, geleneklerini, inançlarını yaşayabilsinler. İnsanların özgürlüklerinden korkmadık. Aksine insanımızın daha fazla özgür olması, her türlü insan hakları ihlalinin ortadan kalkması için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bir coğrafyada güven ve istikrar varsa, özgürlük varsa ekonomi büyür, ticaret hacmi artar. Baskının, terörün, çatışmanın olduğu ortamlarda sağlıklı ticaret anlayışından, bilim ve teknolojik gelişmelerden de söz edemeyiz. Başarının anahtarının burada olduğunu düşünüyorum. Zamanı yönetebilmek için aklın ve bilimin gerekliliklerini yerine getirmek, birlik ve beraberliğimizi her geçen gün biraz daha güçlendirmek zorundayız" diye konuştu

BAKMADAN GEÇME!