Görme engelli Safiye’nin zaferi

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli Safiye’nin zaferi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 10:59

İZMİR’de Bayraklı Belediyesi’nin ücretsiz dershanesine giderek üniversiteyi kazanan görme engelli 19 yaşındaki Safiye Yavuz, Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olmak istediğini belirterek, "Öğretmen olup çocukların kalplerine dokunmak, onların hayatını kolaylaştırmak istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde yaşayan iki gözü hiç görmeyen Safiye Yavuz, engelin başarıya engel olmadığını gözler önüne serdi. Anne Serpil Yavuz, 19 yıl önce ikiz bebek dünyaya getirdi. Bebekler erken doğum nedeniyle kuvöze alındı. Safiye’nin gözleri kuvözde verilen fazla oksijen nedeniyle kör oldu. İkizi Hüseyin ise 4 yaşında hayatını kaybetti. Safiye görme engelli olduğunu öğrendiğinde içe kapandı, özel eğitim aldı. Bayraklı Lisesi’ni okul birincisi olarak tamamladı. Babanın otomobil boyayarak geçimini sağladığı üç kişilik ailede, annesi adeta Safiye’nin gözleri oldu. Özel dershane için maddi gücü olmayan aile, Safiye’yi Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’ne gönderdi. Safiye servisle gidip geldiği ücretsiz dershanede başarısıyla dikkat çekti. Evde annesinin de desteği ile bazen günde 150 soru çözdü, bazen 60 sayfa okudu. Safiye Yavuz, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü 289 puanla kazandı. Hedefi bir an önce eğitimi tamamlayarak, belediyenin dershanesinde öğrencilere ders vermek olan Safiye Yavuz, "Öğretmen olmayı çok istiyorum. belediyenin dershanesinde öğretmenlik yapıp çocukların kalplerine dokunmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak istiyorum" dedi. Safiye Yavuz, üniversiteyi uzaktan eğitimle okuyacağını, sadece sınavlara girmek için gideceğini belirtti.

Haberin Devamı

"GÖNLÜ BÜYÜK"

CHP’li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, çok sayıda kitap ve ses kayıt cihazı hediye ettiği Safiye için, "O bizim onurumuz, gururumuz. Azmin, neler yapabileceğini Safiye ile gördük. Öğretmen olup kendi gibi dar gelirli öğrencilerin gittiği dershanede ders vermek istemesi onun gönlünün büyüklüğünü de gösteriyor. Eğitim hayatı boynuca ona her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Kızının başarısı karşısında duygulanın anne 51 yaşındaki Serpil Yavuz, "Biz onunla çok uzun bir süreçten geçtik. Bir zamanlar boncuğu deliğe sokmaya çalışan o minik kız çocuğu, şimdi öğretmen adayı. Sabahlara kadar ders çalıştık, ödev yaptık. Zor olanı başardık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!