Gönüllünün vefası

Güncelleme Tarihi:

Gönüllünün vefası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gönüllü elçimiz Jüri Nölvak, sözünü tutup Türkiye'ye geldi, ailesiyle Meryem Ana'da konser verdi. Nölvak, çevrelerindeki hıristiyanları İzmir'e yönlendireceklerini bildirdi.

ESTONYALI pastör Jüri Nölvak, iki ay önce Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Türk Sanat Müziği Korosu'nun İsveç ve Danimarka'daki konserlerini izledi. Nölvak, daha önce gelip hayran olduğu ülkemizin, hıristiyanlarca da tanınması için gönüllü elçi oldu.

Aktif görev

EFES ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret etme fırsatı bulamayan Nölvak, yazar Serpil Barış'la bağlantı kurdu. Eşi ve 5 çocuğundan oluşan oda orkestrasıyla Efes'te konser vermek istediğini belirten Nölvak, ‘‘Ailemle Türkiye'nin tanıtımına yönelik aktif çalışmak istiyoruz’’ dedi.

Aile konseri

PASKALYA Ayini çerçevesinde İsveç'ten 80 kişilik bir ekiple Türkiye'ye gelen Nölvak, Meryem Ana'daki kutlamalarla Ege Orman Vakfı'nın Meryem Ana Hatıra Ormanı açılış törenine katıldı. Nölvak ve ailesi Meryem Ana Evi'ndeki Paskalya Ayini'nde ilahilerle mini konser verdi.

Efes hayali

EFES'i görmenin tek hayali olduğunu belirten Nölvak, ‘‘Hayallerim gerçek oldu. Ayrıca Türklerin, yansıtılanın aksine son derece misafirperver ve modern insanlar olduğunu görmek ailemi mutlu etti. Bize verilen değeri gördükten sonra, ailemle çevremizi bu güzel ülkeye yönlendireceğiz’’ dedi.

NÖLVAK KİMDİR?

JÜRİ Nölvak, 20 yıldır Estonya'nın Haapsalu kentinde Bağımsız Protestan Kilisesi'nde görevli. Almanca öğretmeni Nölvak, aile bireylerinden oluşan oda orkestrasıyla klasik ve kilise müziği konserleri veriyor. Konserlerden elde edilen geliri sokak çocukları yararına kullanan Nölvak ailesi bugün Karşıyaka Belediyesi'nin girişimiyle Ziya Gökalp Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 20.30'da konser verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!