Gencelli’de buluşalım

Güncelleme Tarihi:

Gencelli’de buluşalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 20:04

Aliağa’da yapılması planlanan termik santrale karşı olan çevreciler pazar günü Gencelli sahilinde buluşacak. 19 yıl önce aynı yere yapılmak istenen santrale karşı çıkanlar İzmir’den 50 kilometrelik insan zinciri oluşturmuştu.

ÇAKMAKLI Köyü sınırları içerisinde inşaatına Ağustos 2009 tarihinde başlanması planlanan Enka Aliağa Termik Santrali’ne karşı mücadele eden çevreciler, Gencelli’de yapılacak miting ile bir araya gelecek. Termik santrale karşı mücadele etmek amacıyla yörede bulunan belediye başkanları, köy muhtarları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri tarafından oluşturulan Aliağa Termik Santrali’ne Karşı Yürütme Kurulu Sözcüsü Yücel Laçiner, termik santral projesini iptal ettirinceye kadar durmayacaklarını söyledi. Gencelli sahilinde 29 Haziran Pazar günü saat 11.00’de yapılacak mitingin başlangıç olacağını ifaden eden Laçiner, "Yörede 19 yıl önce de ithal kömür ile çalışacak bir termik santral kurulmak istendi ancak yöre halkı, İzmirliler, tüm çevreciler el ele vererek buna karşı çıktı ve sonuçta büyük bir zafer elde etti. O mücadele bugün de verilecek. Gencelli mitingi başlangıç olacak. Daha sonra mücadeleyi genele yayacağız" dedi.

Birlik olacağız

Yörede bulunan tüm yerleşim yerlerinin termik santrale karşı olduğunu ve mitinge destek vereceklerini ifade eden Laçiner, "Aliağa Belediye Başkanı’nın dışında Menemen, Foça, Yeni Foça, Şakran, Helvacı belediye başkanları ve buralarda yaşayan vatandaşlar katılacak bunların dışında çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü üyesi, meslek odalarının temsilcileri de destek verecek. Greenpeace üyeleri de destek için geleceklerini bildirdiler" diye konuştu.

Biz kirliliğe karşıyız

Termik santral yapımına değil, kirliliğe karşı olduklarını söyleyen Yazar Hüseyin Yurttaş ise, "Derdimizi ummana anlatacağız çünkü başka çaremiz kalmadı. Biz termik santrale karşı değiliz. Biz buradaki kirliliğe karşıyız. Bu yöre kirleneceği kadar kirlendi daha fazla kirlenecek bir tarafı kalmadı. Kirlilikle ilgili iki ayrı ÇED raporu var. Buna rağmen niye hala burayı seçiyorlar onu anlamıyoruz. Gerçekleştireceğimiz toplantıda da bunu vurgulayacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!