Gelin fotoğraflarıyla fark yarattılar

Güncelleme Tarihi:

Gelin fotoğraflarıyla fark yarattılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 02:24

ABD'de, Düğün Fotoğrafçılığı Derneği (WPPI: Wedding Photography Association) tarafından düzenlenen ve 3 bin 700 fotoğrafçının katıldığı uluslararası "Gelin Damat Fotoğrafçılığı" yarışmasında Ödemişli 33 yaşındaki fotoğrafçı Mehmet Irgaç , 'Gizemli" isimli tek gelin fotoğrafıyla dördüncü seçildi.

Haberin Devamı

Asıl mesleği makine mühendisliği olan bir çocuk babası Mehmet Irgaç, fotoğrafa olan merakı hayatını değiştirdi. Çeşitli fotoğraf stüdyolarında çalışıp, tecrübe kazanan Irgaç, 8 yıl önce yaşadığı İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Şair Eşref Sokağı'nda kendi işyerini açtı. Stüdyosunda gelin, damat fotoğrafları çeken Irgaç, bir yandan da fotoğraf konusundaki gelişmeleri yakından takip edip, fotoğraf yarışmalarına da katılmaya başladı.

Gelin fotoğraflarıyla fark yarattılar


2013 yılı mart ayında Mardin'deki Erdoba Otel'de, Türkiye genelinden fotoğrafçıların katılımıyla yapılan Tükiye Gelin Damat Fotoğrafçılığı Yarışması'nda biincilik ödülünün sahibi oldu. Bu ödülle yüreklenen Irgaç, bir yıl sonra yine aynı ayda bu defa yurt dışında internet üzerinden düzenlenen ve dünyanın sayılı fotoğrafçılarının katıldığı "Suyla Temas" adlı gelin-damat fotoğraf yarışmasında birinciliği elde etti. Peşpeşe gelen bu başarılarla Irgaç, Honors Of Excellence (Mükemmeliyet Onur Ödülü) ödülüne layık görülüp, bir üst seviye olan 'Associate' üyeliğine yükseldi. Bu sayede eğitim sertifikası alan Irgaç, bir yandan yurt içinde stüdyo fotoğrafçılarına eğitimler verirken bir yandan da çeşitli fotoğraf yarışmalarında boy göstermeye devam etti.

Irgat, son olarak ABD'nin Las Vegas şehrinde Düğün Fotoğrafçılığı Derneği (WPPI: Wedding Photography Association) tarafından 28 Şubat - 8 Mart 2015 tarihleri arasında uluslararası alanda düzenlenen "Gelin Damat Fotoğrafçılığı" yarışması ve seminerine katıldı. Semire 30 bin, fotoğraf yarışmasına ise 3 bin 700 fotoğrafçı katıldı. Her fotoğrafçının bir fotoğrafla katıldığı yarışmada Irgaç, "Gizemli" isimli tek gelin fotoğrafıyla dördü oldu. Irgaç, bundan sonra da yarışmalara katılarak kandesinin ve Ödemiş'in adını dünyaya duyurmak için çalışacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!