Gelendost’a buruk anma

Güncelleme Tarihi:

Gelendost’a buruk anma
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2008 00:00

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, 2 Mart 2003’te solunum yetmezliği nedeniyle 73 yaşında hayatını kaybeden, ’çevreci ana’ olarak anılan, Bodrum Gönüllüleri Derneği Başkanı ressam-yazar Saynur Gelendost, ölümünün 5. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Törene, bir grup çevreci katıldı.

Ege’de çevre, barış ve dostluk adına yaptığı eylemlerle ’çevreci ana’ olarak anılan Saynur Gelendost, ölümünün 5. yıldönümünde Bodrum Gümbet’deki Türbe Mezarlığı’nda anıldı. Sadece bir grup çevrecinin katılması, törende buruk bir hava yarattı. Oğlu Serhat Gelendost, Bodrum Çevre Gönüllüleri Derneği Sözcüsü Cüneyt Karaloğlu ve Marmaris Çevre Gönüllüleri Üyesi Gaye Cön’ün de yer aldığı törende, Bodrum Orman Mühendisleri Odası eski Başkanı Salih Sönmezışık, Kazdağları’ndan getirdiği Köknar fidanını Atatürk İlköğretim Okulu 5-B Sınıfı öğrencisi 12 yaşındaki Tamer Gezici ile birlikte mezarın başına dikti. Gelendost’un manevi oğlu Özgür Aras, Ege’de çevreci mücadelenin sembolü olan Saynur Gelendost’un anısını yaşatmak için Muğla ve Ören belediyeleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmesine karşın Bodrum’da herhangi bir etkinlik yapılmamasını eleştirdi. Aras, "Ömrünün yarısını Bodrumlulara ve Bodrum’a adamış Gelendost’un adını bir sokağa vermek bu kadar zor muydu? Gelendost’un yetiştirdiği binlerce minik çevreci şimdi büyüdü, onun izinden gidiyor. Bodrumlulara Gelendost’u unutturmamak gerekiyor" dedi.

Yaklaşık 20 dakika süren törenin sonunda konuşan Bodrum Orman Mühendisleri Odası eski Başkanı Salih Sönmezışık ise çevreci ananın eylemlerinin ve fikirlerinin tüm Ege ile Akdeniz’i sardığını belirterek, "Türkiye’deki çevreciler eylemleri, tepki göstermeyi Gelendost’tan öğrendi" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!