Geleceğin Kasparovları

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Kasparovları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÜNLÜ Rus satranç antrenörü Yeygeniy Vasiukov, Denizli'de başarılı sporculara ücretsiz kurs vermeye başladı. Satranç devleri Kasparov ile Karpov'un antrenörü Vasiukov, 500 aday arasından özel turnuvayla seçilen 25 genci yetiştirmeyi üstlendi, ilginin umut verici olduğunu söyledi.

Türkiye çok gerilerde

DENİZLİ Satranç İhtisas Kulübü ile Satranç İl Temsilciliği'nin temasları sonucu kente gelen, Türkiye Satranç Federasyonu'nun da iki yıldır antrenörlüğünü yapan Vasiukov, bu sporda Türkiye'nin dünyanın en geri ülkelerinden biri olduğunu, ancak gelişme kaydettiğini belirtti.

Şampiyonluğa adaylar

İKİ yıldır Türkiye'de olduğunu belirten 67 yaşındaki Vasiukov ‘‘Son yıllarda öğrenciler ilgi gösteriyor. Türk çocukları çok zeki. Geleceğin Kasparov ve Karpovlar'ı Türkiye'den çıkacak. Dünya şampiyonluğuna aday, yaşları 9 - 15 arasında değişen çok sayıda sporcu tespit ettim'' dedi.

Öğrencilere büyük katkı

BÜYÜKUSTA Vasiukov'un Denizli'de ders vermesi için gerekli organizasyonu yapan Satranç İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yunus Bahadır ile Satranç İl Temsilcisi Halil Darı, rakip tanımayan başarılı sporcuların hocası Vasiukov'un, Denizlili öğrencilere büyük katkıları olduğunu söyledi.

Vasiukov kimdir?

RUS satranççı Yeygeniy Vasiukov, 1961'de Büyükusta, 1962'de SSCB Büyükustası unvanını aldı. Dünyanın önde gelen hocalarından Vasiukov, FIDE'nin CACDEK (Satrançta Az Gelişmiş Ülkelere Yardım Komisyonu) üyeliği, Macaristan, Moğolistan, Polonya, Srilanka, Ermenistan ve Kırgızistan Milli takımlarının da antrenörlüğünü yaptı. Vasiukov, 1955'ten bu yana Satranç basınında da gazetecilik yapıyor. Vasiukov'un 40'ın üzerinde uluslararası birinciliği, çok sayıda kitabı da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!