Gediz Üniversitesi'nde 10 öğrenciden 9’una kesintisiz burs

Güncelleme Tarihi:

Gediz Üniversitesinde 10 öğrenciden 9’una kesintisiz burs
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 12:31

Gediz Üniversitesi, burs uygulamasında çıtayı her yıl daha da yukarıya taşıyor. Lisans bölümlerinde önümüzdeki eğitim dönemi kontenjanlarının yüzde 89’u burslu olacak, fakültelerde her 10 öğrenciden 9’u burslu eğitim görecek

Haberin Devamı

Gediz Üniversitesi, eğitime desteği artırmaya devam ediyor. Öğrenim bursunda hem yararlanacak öğrenci sayısı hem de destek miktarı her sene yukarıya taşınıyor. ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan kontenjanlara göre 2015’te yüzde 71.6 olan bursluluk oranı, bu yıl yüzde 76.4’e çıkarıldı. Bu oran lisans bölümlerinde yüzde 89’u buldu. Böylece üniversite genelinde 10 öğrenciden 8’i, fakültelerde ise 10 öğrenciden 9’u farklı dilimlerde olmak üzere burslu öğrenim görecek. Bu destek geçmişte olduğu gibi başarısızlık durumunda kesilmeyecek, lisansta hazırlık dahil 7, önlisansta ise 3 yıl sürecek. Ayrıca, ücretli olarak Gediz’i kazananlar da derslerinde istenen not ortalamasını yakalamaları halinde burslu öğrenci statüsüne kavuşacak.

Haberin Devamı

Gediz Üniversitesinde 10 öğrenciden 9’una kesintisiz burs

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ilk yıllarda 2 öğrenciden birine burs verdiklerini, bu desteği artan imkanlar ölçüsünde her sene yükselttiklerini açıkladı. Prof. Dr. Çevik, amaçlarının hem akademik kaliteyi hem de eğitim kalitesini artırmak, başarıyı ödüllendirmek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak olduğunu dile getirdi, “Başarıyı teşvik ederek geleceğe yatırım yapıyoruz. Her şey daha güzel, daha aydınlık yarınlar için” dedi. Prof. Dr. Seyfullah Çevik, şöyle konuştu:

Gediz Üniversitesinde 10 öğrenciden 9’una kesintisiz burs

Geleceğe güveniyoruz
Gediz Üniversitesi olarak eğitimde kaliteyi sürekli artırmayı hedefliyoruz. Burs imkanlarımızı her yıl daha da zenginleştirmemizin ardında da bu amaç yatıyor. Ülkemize en değerli katkıyı eğitimle sağlayabiliriz, geleceğimiz için en büyük yatırım eğitim. Bu nedenle üniversite genelinde 10 öğrencimizden 8’ine, lisansta ise 10 öğrencimizden 9’una burslu öğrenim hakkı tanıyoruz, başarısız olsalar bile desteğimizi çekmiyoruz ve normal eğitim süresinin yarısı kadar da uzatıyoruz. Onlara güvendiğimizi her fırsatta göstermemiz gerekiyor. Bu da onlara güvenerek ve şans vererek gerçekleştirilebilir. Gediz Üniversitesi bursuyla öğrenim görecek öğrencilerimiz, gelecekte bu ülkeye büyük kazanımlar sağlayacak, önemli işler başaracaktır. Bizim için de en büyük mutluluk ve gurur kaynağı da işte bu olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!