Fuar’ı bekletmeyin

Güncelleme Tarihi:

Fuar’ı bekletmeyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2009 00:00

Her yıl, "Nerede o eski fuarlar" diye eleştirilen İEF, bu yıl yine renkli bir dünyanın kapılarını ziyaretçilerine açtı. Siz yine de eleştirilere kulak vermeyin. Yılda bir kez randevulaştığımız İEF’yle buluşun.

TÜRKİYE’nin kültür, eğlence ve ekonomi yaşamının merkeziyken, son yıllarda ışıltısını kaybettiği söylenen İzmir Enternasyonal Fuarı, Nostalji Gazinosu, halk konserleri, lunaparkı, dünya mutfakları, atlı polisleri, renkli balonları ve pamuk helvasıyla eski günlerini aratmıyor. Bir semaver çayla Gönül Yazar’ın, Zeki Müren’in, Tanju Okan’ın dinlendiği Göl Gazinosu’nda bu yıl Neşe Karaböcek, Ahmet Özhan ve Nurhan Damcıoğlu izleyenleri zaman tünelinden geçiriyor. Fuarı gezerken yorulan bacaklar, standlardan yükselen tempolu müzikler, renkli balonlar ve ilginç animasyonlarla dinçleşirken, ilginç reklam kampanyaları dikkat çekiyor. Gelinlik giymiş genç kızlar ziyaretçilere markanın broşürünü dağıtırken, bir koltuk firmasının standında da iki erkek müzik eşliğinde ve meraklı bakışlar altında koltukları söküp yeniden monte ediyor. Kaftan içindeki macuncu, çocuklara hiç tanımadıkları bir lezzeti sunarak büyüklere Ramazan nostaljisi yaşatırken, özellikle erkekler "İletişim ve Telekomünikasyon" temalı fuarda bilgisayar ve cep telefonu standlarını ilgiyle inceliyor.

Has Otomotiv’in 2010 modelleri

MERCEDES-Benz çatısı altındaki tüm markaların otomobil, otobüs, kamyon, çekici, inşaat araçları ve hafif ticari araçları Türkiye’de kullanıcılarla buluşturan Has Otomotiv, İEF’de 2 bin 500 metrekarelik sergi alanı ve 2010 modelleri sergiliyor. Has Otomotiv yetkilileri, "Fuarı sadece İzmir değil, tüm Türkiye için çok önemli ticari ve sosyal bir arena olarak görüyoruz. Bu nedenle bu yıl Mercedes-Benz’in 2010 yılı tüm kamyon, otobüs, otomobil ve hafif ticari araç modellerini, tutkunlarıyla buluşturmak bizlere büyük heyecan veriyor" diyor.

Hürriyet Çocuk Tiyatrosu keyfi

HÜRRİYET Çocuk Tiyatrosu, Orkide Yağları’nın 78’inci İEF’de gerçekleştirdiği etkinliklerde, izleyicilerden tam not alıyor. Orkide Dünya Mutfakları Festivali ve Türkü Şenliği, Ramazan’a özgü etkinlikler düzenlenen stantta, izleyiciler lezzet ve eğlence dolu saatler yaşarken, Hürriyet Çocuk Tiyatrosu’yla keyiflerine keyif katıyor. Orkide Yağları sponsorluğunda yıl boyunca Ege Bölgesi’nin çeşitli yerlerinde gösteriler sunan Hürriyet Çocuk Tiyatrosu, usta sanatçı Kemal Aygen’in yönetiminde orta oyunu sahneliyor. Oyunun ardından bilmece ve tekerleme yarışması düzenleniyor, kazananlar Orkide Yağları’yla ödüllendiriliyor.

Dev satrançta oynamanın keyfi

Burcu TANER / İZMİR, (DHA)

İZMİR Enternasyonal Fuarı’nda yeraltı otoparkı üstünde kurulan standda yer alan dev boyutlu satranç, 7’den 77’ye bütün fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı haline geldi. Zeka sporu olma özelliği ile bilinen satrancı, özel olarak imal edilmiş taşlar ve büyük boyuttaki tahtada oynamak, bu güzel oyuna ayrı bir heyecan katıyor. Özellikle fuarın minik ziyaretçilerinin büyük ilgi gösterdiği dev satranç, oynayanlara zevkli anlar yaşatıyor.

FUARDA BUGÜN

Æ İletişim - Bilişim Seminerleri, saat 17.00 1 Nolu Hol Toplantı Salonu (1) (Üniversite Sanayi İşbirliği Deneyimleri), saat 18.15 (Küresel Sinir Ağı Üzerinde İş Yapmak).

Æ Orkide 10. Türkü Şenliği, saat 21.30 Atatürk Açıkhava Tiyatrosu, Yeni Türkü konseri.

Æ Ünlülerle İmzalı Sohbetler, saat 19.30 İzmir Sanat Bahçesi, konuk Rutkay Aziz.

Æ Nostaljik Ramazan Eğlenceleri, saat 21.00 Göl Gazinosu, Ahmet Özhan "Tasavvuf ve Türk Musikisi" özel konseri.

Æ 9. Sinema Burada Festivali, İzmir Sanat Büyük Salon saat 17.00 Made in Europa, 19.00 Beyaz Melek (Gazanfer Özcan Anısına), 21.00 Gökten Üç Elma Düştü, Küçük Salon saat 16.00 Muhsin Bey, 18.00 99 Frank, 20.00 Mahvedici Melek.

Æ Tematik Sergi: İletişimin Serüveni, 2 Nolu Hol’de.

Æ Uluslararası Sanat Günleri, 3 Nolu Hol’de. Katılan Ülkeler: Rusya, Ukrayna, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Gürcistan, Azerbeycan, Saha Yakut, Moldova, Gagavuzyeri, KKTC, Türkiye, İsrail.

Æ Resim Sergisi: 4 Aktör 1 Ressam Rolünde, İzmir Sanat Fuaye’de. Sergi Sanatçıları: Mustafa Alabora, Müjdat Gezen, Yaman Tüzgeç, Savaş Dinçel.

Æ Tiyatro Oyunculuğu Workshop, Volkan Severcan // VS Prodüksiyon, saat 14.00-19.00 İsmet İnönü Sanat Merkezi.

Æ Fuar Çocuk Kulübü, saat 18.00 Tarih ve Sanat Müzesi yanı.

Æ Orkide 8. Dünya Mutfakları Festivali, saat 20.00 9 Eylül Kapısı (Basmane) girişi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!