Farklı ruh hallerini tuvale taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Farklı ruh hallerini tuvale taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 11:09

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde ’Memoria’ isimli sergiyi açan ressam Özlem Kalkan Erenus, farklı ruh hallerinin yüze yansımasını çimento, kum, derz ve benzeri malzemelerle tuvale yansıttı.

Haberin Devamı

Farklı ruh hallerini tuvale taşıdı

Resim çalışmalarını İstanbul Ataköy’deki atölyesinde sürdüren evli ve bir çocuk annesi 44 yaşındaki Ressam Özlem Kalkan Erenus, 18’inci kişisel sergisini Bodrum’daki Yalıkavak Palmarina Mine Art Galeri’de açtı. Sanatçının çimento, kum, derz, fayans, taş veya tuğla gibi malzemeler kullanarak yaptığı, insanların farklı ruh hallerinin yüzlerine yansımasını konu olan 50 eseri büyük ilgi gördü. Serginin açılışını galeri koordinatörü Ayşe Koşak ile birlikte yapan Erenus’u müzisyen eşi Ali Erenus ile kızı Buse Erenus da yalnız bırakmadı. Ali Erenus serginin açılışında gitar çalıp şarkı söyleyerek sanatseverlere keyifli anlar yaşattı.

Farklı ruh hallerini tuvale taşıdı

1994 yılından bu yana resim yapan ve uluslararası sergilerde eserleri bulunan Erenus, 31 Mart tarihine kadar açık kalacak sergisindeki eserlerinde bireysel ve toplumsal boyutlarıyla insanı ele aldığını belirterek "Bu sergimde son iki yılda yaptığım ve insanların farklı ruh hallerinin yüzlerine yansıttığım eserler yer alıyor. Eserlerin beğenilmesi beni çok mutlu etti. Yaz aylarında yine burada bir sergi açmayı düşünüyorum" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!