Evde kuaför hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Evde kuaför hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2013 00:00

Çiğli Belediyesi kadınlara evde ücretsiz kuaför hizmeti veriyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda yaşlılara ev temizliği, sıcak yemek yardımı, ambulans hizmeti, Gıda Bankası desteği gibi direkt halka ulaşan projelere imza atan Çiğli Belediyesi, bu kez de başka bir projeyi hayata geçirerek hizmeti kadınların ayağına götürdü. Çiğli Belediyesi'nin Mart ayı itibariyle başlattığı “Kadın Her Yaşta Güzeldir” projesi ile evlerinden dışarı çıkma fırsatı pek bulunmayan 65 yaş üstü kadınlar ile engelli kadınlara evlerinde kuaför hizmeti verilmeye başlandı. Uzman kuaför ekipleri daha önceden randevu verilmiş kadınların evlerine giderek, saç kesimi, boyaması, el ve ayak tırnak kesimi, manikür ve pedikür gibi temel bakım hizmetlerini vermeye başladı. Proje başladığı ilk günden itibaren büyük beğeni toplarken, 376 55 33 numaralı telefonu arayan çok sayıda kadın randevu alarak sıraya girdi.

Haberin Devamı

KADINLARA EVLERİNDE HİZMET
Hizmetten ilk faydalanan Mavişehir Mahallesi'nde yaşayan ve geçirdiği kalça ameliyatı nedeniyle yürüme güçlüğü yaşayan 67 yaşındaki Güler Işıldak oldu. Projenin ilk gününde Işıldak'ın evine gelen Başkan Metin Solak, çalışmaları yerinde inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Tülin Koç'un koordinasyonunda yürütülen bu projeden oldukça memnun kaldığını belirten Işıldak, “Hayatımda ilk kez kendimi bu kadar iyi hissettim. Gerçekten benim için moral ve motivasyon oldu. Saçlarım kesildi ve boyandı. Başkanıma ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu.
Ekipler daha sonra 97 yaşındaki Nerife Gırbaç'ın evine gittiler, yaşlı kadının el ve ayak tırnaklarını kestiler. Uygulamadan oldukça memnun kaldığını belirten Gırbaç, “Artık bazı temel ihtiyaçlarımızı gidermekte zorlanıyordum. Belediyeden gelen ekip, el ve ayak tırnaklarımı kesip, ellerime bakım yaptılar. Kendimi çok mutlu hissettim. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“YAŞLILARIMIZ VE ENGELLİLERİMİZ ÖNEMLİ”
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, belediye olarak yaşlıların ve engellilerin yanında olan projeler ürettiklerini belirterek, yine hizmeti ayağa götüren bir projeyi başlatmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Üç yıldır devam eden 65 yaş üstü vatandaşları evlerinin temizlenmesi hizmetinin aksamadan devam ettiğini ve uygulamaya yoğun talep olduğunu anlatan Başkan Solak, farklı bir çalışmayla yine 65 yaş üstü kadınlar ile engelli kadınlara dönük önemli bir çalışmayı başlattıklarını söyledi. Başkan Solak şöyle konuştu: “Kadınlarımız her yaşta güzeldir. Onların yanındayız. Özellikle yaşlı ve engelli kadınlarımız kolay kolay dışarı çıkamıyorlar. Onlara biz destek ve moral olalım dedik. Çok sayıda başvuru oldu. Kişilerin sadece kendileri aramıyorlar. Birçok insan, annesi ya da bir yakını için belediyemize başvuruyorlar. Biz de bu ilgiden oldukça memnunuz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!