GeriEge Etsiz doymayanlara
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etsiz doymayanlara

LİSEDEN mezun olalı 25 yıl geçmiş. Çoğuyla o zamandan beri görüşmediğim bir grup arkadaşımla buluştuk. Çok keyifli kahve sohbetimizi, birlikte yiyeceğimiz yemekte sürdürmeye karar verdik. Anında anlaşmazlık çıktı. Bir grup et yemeden doymadıklarını savunup kebap önerdi. Bazılarıysa, İzmir'e gelip kebap yemenin anlaşılmazlığından dem vurdu. Bir çoğu tarafsız kalınca mecburen kebapçının yolunu tuttuk. Atakent'te yeni açılan Harran Pide Lahmacun Kebap Salonu'na gittik.

BENİM yıllar önce TANSAŞ Kafe olarak bildiğim yer restoran olmuş. Girişe suni şelaleler yapmışlar. İçerisi hayli büyük. Servis elemanları arı gibi. Anında büyük bir masa hazırlayıp bizi buyur ettiler.

HASRET gidermek iştahımızı açmış olmalı, kebap siparişinden önce birer lahmacun söyledik. Adana, Urfa, patlıcanlı, beyti ne ararsanız var. Bazı arkadaşlar Harran Spesiyal söyledi. Salata ve içeceklerimizi de sipariş edip beklemeye başladık.

LAHMACUNLAR geldi. Kıtır kıtır, incecik. Soğanı az, kıyması bol. Acısı kıvamında. Kıvamında diyorum ama, kırmızı pul biber ekip yiyen arkadaşlar da oldu. Üstelik masada isot bulmaktan da çok mutlu oldular.

ARDINDAN kebaplar geldi. Harran Spesiyal dedikleri, tepsi boyutunda bir tabak içinde, mönüde ne varsa önünüze getirilen bir çeşit. Genellikle ortaya getirilirmiş, ama benim iştahı bol arkadaşlarım maşallah tek başlarına yediler ve ‘‘Kebap yemeden doymadıklarını da’’ kanıtlamış oldular.

AZ yağlı olduğu için dana şiş tercih etmiştim. İyi de yapmışım... Et yumuşak, iyi işlenmiş ve pişirilmiş. Acılı bulgur pilavı, sumaklı soğan, közlenmiş biber ve domatesle servis ediliyor. Sumaklı soğan dışında tabağımda keyfimi kaçıran bir şey olmadı. Soğan bana karışık gibi geldi. Bir gün önceden kalan soğanın üzerine yenisini doğramışlar. Bir çatal alıyorsunuz, dünden kalan soğanın ekşimiş tadını hissediyorsunuz. Eti bu kadar başarılı pişirebilen bir restorana bu garnitürü yakıştıramıyorsunuz. Bir sözüm de salatalara. İzmirliler kebap yemeğe alıştı, ama Güneydoğulu ustalar İzmirliler'in sevdiği salatalara alışamadı. Marul, havuç, kırmızı lahana, turp doğrayıp üzerine limon ve çiçek yağı dökmekle salata olmuyor. Görüntü ve lezzet çok önemli. Ege Bölgesi'nde, restoranların mutlak zeytinyağı kullanması gerektiğini düşünüyorum. Eğer sevdiğim tadı almazsam salata da yemiyorum. Yine öyle oldu, büyük bir keyifle istediğim salatadan tek çatal almadım.

BU arada bizi restorana getiren arkadaşımız, Harran'ın özellikle ev servisinin başarılı olduğunu, lahmacununun lezzetini anlatıyor. Restoran hayli büyük olmasına rağmen çok kalabalık. Servis elemanlarının sayısı çok, çok da hızlı çalışıyorlar, ancak sanıyorum yoğunluk nedeniyle her zaman istenen özeni gösteremiyorlar.

LİSE arkadaşlarım, Harran'da kebap yemekten mutlu oldu. Bu arada, merkezin Kemeraltı'nda, bir şubenin de Alaybey'de olduğunu öğrendik. O gün adam başı 8 milyon lira ödedik.

TELEFON: 330 88 81 / 82

False