Esnafın çifte bayram umudu

Güncelleme Tarihi:

Esnafın çifte bayram umudu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 13:03

MANİSA Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, bayram ve okul alışverişlerinin aynı döneme denk gelmesinin esnafı umutlandırdığını söyledi. Para döngüsü olmadığından yakınan Akyüz, "Esnafın umudu çifte bayram yaşamak" dedi.

Haberin Devamı

Kurban bayramı alışverişleri ve okul alışverişleri Manisa esnafını heyecanlandırdı. Piyasanın çok durgun olduğundan yakınan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, "Okulların açılması ve Kurban Bayramı ile esnafımızın çifte bayram yaşamasını istiyoruz. Piyasada sıcak para döngüsü olmadığı için bir kriz söz konusu. Ama bu adı konulmayan bir kriz. Esnaf alacağını alamıyor, borcunu ödeyemiyor. Seçimden sonra piyasanın canlanacağını düşünüyoruz. Döviz kurlarının durmadan değişkenliği, borsanın inişli çıkışlı hareketleri, altının hareketleri bizi çok etkiliyor. Yurtdışından gelen ürünlerde zam söz konusu oldu. Bu da dövizden kaynaklandı. Esnafımız hiç olmazsa bayram ve okul alışverişleri ile bayram etsin" dedi.

Esnafın çifte bayram umudu

Haberin Devamı

"UCUZ ETİN SUYU KARA OLUR"

Bayram fırsatçılarına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Akyüz, vatandaşların alışverişlerde indirim yalanına kanmamalarını istedi. Akyüz, "Bugünlerde merdiven altı diye tabir ettiğimiz bayram fırsatçıları ortaya çıktı. Halkımızın bilinçli olması gerekiyor. Ucuz etin suyu kara olur. Tanıdık yerlerden alışveriş yapılmalı. Bayram indirimlerine dikkat edilmelidir. Tüketiciyi yanıltıcı bilgiler veriliyor. Devlet tarafından bunlara bir düzen getirilmelidir. Etiketin yarısı denilen fiyatlar gerçeği yansıtmıyor. Bunları genelde büyük firmalar yapıyor" diye konuştu.

Okul alışverişinde de Çin malına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Akyüz, "Yerli üretime rağbet gösterilmelidir. Kanserojen madde içeren ürünleri çocuklarınıza almayın. Çocuklarınızın sağlığı ile oynamayın. Esnafı da bu konuda uyarıyoruz. Piyasada bunlar çok fazla var. Kar etmek için esnafımızın bu tür malları satmamasını istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!