Eski başkan serbest

Güncelleme Tarihi:

Eski başkan serbest
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR mali polisinin gerçekleştirdiği seri operasyonlarda nadir bulunan ‘‘Büyük İskender'' figürlü madalyon ve paha biçilemeyen 340 parça tarihi eserle yakalanıp iki kişiyle birlikte gözaltına alınan Alaşehir eski belediye başkanı Tuncer Gürdenli, Savcılık'ta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

TARİHİ eser kaçakçıları Yunus Muammer ve Salih Alt kardeşleri suçüstü yakalayan polis, Alt kardeşlerin ‘‘Büyük İskender'' figürlü gümüş madalyonu 78 yaşındaki Tuncer Gördenli'den aldıklarını ihbar etmeleri üzerine, Gürdenli'nin Alaşehir'deki çiftliğine baskın yaptı. Yapılan aramada çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Gözaltına alınan Hukuk doktoru Gürdenli, daha sonra savcılıkça serbest bırakıldı.

TARİHİNDE eser kaçırmadığını belirten Tuncer Gürdenli, ‘‘Salih Alt, sikkeyi bana sormak için getirdi. Antik Çağ tarihi benim hobim. Sikkeyi alıp müzeye teslim edecektim. 1982’de sıkıyönetim tarafından belediye başkanı olarak atandım. 12 Eylül karşıtları beni hep, evimdeki tarihi eserlerle ilgili ihbar etti. O dönemde ağır cezada da yargılandım ama beraat ettim. Evimdeki bütün eserlerin listesi bildirilidir'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!