Enine bilişim boyuna teknoloji

Güncelleme Tarihi:

Enine bilişim boyuna teknoloji
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 00:00

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu, Türkiye’nin önde gelen 21 bilişim firmasının temsilcilerini bir araya getirdi, dünya çapında yeni projelerin geliştirilmesi için güçbirliği yapıldı.

“Enine Bilişim, Boyuna Teknoloji” sloganlı işbirliği arama toplantısına bilişimci olan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de katıldı. Birlikte ulusal ve uluslararası çapta projelerin geliştirilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu, bu yönde önemli adımlar atıldı. Ayrıca belirli zaman aralıklarında ortak bilimsel etkinlikler, seminerler, ‘work shop’lar düzenlemesine karar verildi. Katılımcı kuruluşlar, başta bilgisayar programcılığı eğitimi görenler olmak üzere tüm İMYO öğrencilerine staj ve istihdam için de kapılarını açtı.
DEÜ Rektör Yardımcısı Halil Köse, sanayiyle işbirliğine büyük önem verdiklerini belirtirken, İMYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Avni Egeli, çalışan ve öğrenci sayıları açısından Türkiye’nin en büyük meslek yüksekokullarından birisi olduklarını söyledi, “İş dünyasının ihtiyaç duyduğu iş gücünü yetiştiriyoruz. Tüm iş kollarıyla yakın işbirliğine büyük önem veriyoruz” dedi.
İMYO Müdür Yardımcısı, Sanayi ve Bilişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Gökşen de bilişim firmalarıyla yapacakları işbirliğinin önemine dikkat çekti, “Bilişim müthiş bir hızla değişiyor. Bu hıza ayak uydurabilmemiz, öğrencilerimizi nitelikli olarak eğitebilmemiz için sektörle omuz omuza, el ele vermemiz gerekiyor. Bilişim dünyasına, ders programlarımızı açtık, önerileri aldık. Onların yönlendirmesiyle eğitim kalitemiz daha da artacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!