Enduro yarışlarına kadın ilgisi

Güncelleme Tarihi:

Enduro yarışlarına kadın ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 16:56

TÜRKİYE Enduro Şampiyonası’nın altıncı ve son ayak yarışları Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenecek. Bodrum’dan da şampiyonaya yedi kadın sporcu katılacak.

Haberin Devamı

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve 200 dolayında sporcunun katılması beklenilen yarışlar, 7-8 Kasım’da Kızılağaç Mevkii’ndeki parkurda yapılacak. Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun adının verileceği, Halikarnas Motor Sporları Kulübü’nün ev sahipliğindeki yarışlara; Bodrum’dan da yedi kadın sporcu katılacak.

TMF Yönetim Kurulu Üyesi de olan Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu, şampiyonaya kadınların ilgisinin her geçen gün artığını söyledi. Geçen yılki yarışlara Bodrum’dan üç kadın sporcunun katıldığını hatırlatan Şefkatlioğlu, herhangi bir aksilik çıkmazsa bu yıl ki rakamın yediye ulaştığını kaydetti.

Enduro yarışlarına kadın ilgisi


Yarışlara katılacak kadın sporculardan Bodrum Devlet Hastanesi eczanesi görevlisi Gökçen Kabaş, iddialı olduğunu söyledi. İki yıldır etkinliğe katıldığını kaydeden Kabaş, "Bodrum etabı zor bir etap. Daha çok erkekler düşünülerek hazırlanan parkurlarda mücadele etmemiz gerekiyor. Bir kadın için oldukça zor olan bu spor, Bodrum’daki parkurda daha da zor olacak. Avantajımız ise bildiğimiz arazi şartlarında yarışacak olmamız" dedi.

Bu sporun diğer bir zor yanında sponsor bulmak olduğunu söyleyen Kabaş, "Ekipmanlar ve motor bakımları maliyetli. Bir takım lastiği yarış sonunda değiştirmek zorunda kaldığımız durumlar yaşayabiliyoruz. O nedenle özellikle Bodrumlu iş adamlarına sporcu olarak sesleniyorum. Lütfen sporun hangi dalı olursa olsun, mutlaka destek olsunlar" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!