Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2010 20:52

Haberin Devamı

Türk otellerine ödülLatif SANSÜR / (DHA)

İNGİLTERE’de internet üzerinden satış yapan ‘Hotels Four You’nun her yıl düzenlediği ‘En çok satış yapanlar’ ödülüne Türkiye’den 3 otel layık görüldü. Ödüle layık görülen antalya’daki Majesty Club Tuana ile Green Nature Resort, Kuşadası’ndaki Sürmeli Efes Oteli yetkilileri ödüllerini Londra WTM Fuarı’nda düzenlenen törenle aldı. Majesty Club Tuana’nın ödülünü genel müdürü Nurkaya Gündoğdu, Majesty Otel’in ödülünü koordinatörü Volkan Şimşek, Sürmeli Efes’in ödülünü genel müdürü Sadun Alp aldı. Sürmeli Efes Otel Genel Müdürü Sadun Alp “Türk otellerinin uluslararası alanda başarılarını katılmaları, turizmin her alanında müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunu göstermeleri Türk turizmine kalite getirdiği gibi, ülkemize olan ilgiyi de artırıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadına güzellik reçetesiBOSTANLI Yıllar Sokak’ta hizmet veren Shapes For Women Bostanlı şubesi,  kışa formda girmek ve sağlıklı incelmek isteyen kadınlar için özel üyelik paketleriyle  hizmet veriyor. “Sadece 30 dakika”, “Sadece kadınlar için” sloganlarıyla haftanın 6 günü hizmet veren  Shapes For Women Bostanlı şubesi, 3 aylık, 6 aylık ve yıllık üyelik paketlerine indirim avantajı sunuyor. Her yaştan kadına hijyenik ve ferah bir ortamda spor yapma olanağı yaratan Shapes For Women Bostanlı Şubesi’nde uzman ekip gözetiminde spor yapan üyeler, bir yandan hızlı şekilde forma girerken; kadınların vücut ergonomisine uygun hidrolik egzersize dayalı fitness programıyla sağlıklı inceliyor. Shapes For Women Bostanlı şubesi yetkilileri, kadınların günde sadece 30 dakika ayırarak  iki saatlik yürüyüş ya da bisiklete binmeye eşdeğer kalori yaktıran sistemin, ince ve uzun kasları çalıştırarak vücudu sıkılaştırdığını önemle hatırlatarak, herkesi ücretsiz deneme seanslarına davet ediyor. Ücretsiz yağ ölçümünün de gerçekleştirildiği Shapes For Women Bostanlı şubesi, omurga sistemini ve karın kaslarını güçlendiren, vücudun esnekliğini arttıran egzersiz sistemi pilates ile yogada  özel seanslarla hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Zeytinyağı ihracatında düşüş büyükTÜRKİYE, 2000’li yıllarda her yıl ortalama 8 milyon zeytin ağacı dikerek 170 milyon zeytin ağacı varlığına ulaştı. Üretimde önümüzdeki 2-3 yılda 650 bin tonluk yıllık rekolteye ulaşarak, İspanya’nın ardından dünya ikinciliğini hedefleyen Türk zeytinyağı sektörünün ihracatı ise son 5 yıldır düşüş gösterdi.Mumma aranıyorHasat telaşının yaşandığı, yaklaşık 160 bin tonluk zeytinyağı, 325 bin tonluk sofralık zeytin rekoltesinin beklendiği zeytin ve zeytinyağı sektörü ihracatta, eski sezonlardaki başarısını mumla arar hale geldi. 2000-2001 sezonunda 91 bin tonluk, 2004-2005 sezonunda ise 92 bin tonluk ‘altınsıvı’ ihraç eden Türkiye, 2009-2010 sezonunu 23 bin 200 tonda kapattı. 2004-2005 sezonunda 92 bin tonluk ihracat karşılığı 293.8 milyon dolarlık döviz girdisi sağlayan sektörün son sezondaki ihracatı ise 80.7 milyon dolar seviyesinde kaldı. 2004-2005 sezonuna göre Türk zeytinyağı sektörünün ihracattaki erimesi yüzde 73’e ulaştı.

Haberin Devamı

Neden hammadde fiyatı yüksekliğiTürkiye zeytinyağı ihracatındaki kan kaybının ana nedeninin ülkedeki hammadde fiyatlarının dünya fiyatlarının üstünde olması ve kaliteli hammadde temininde yaşanan sorunlar olduğunu belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, “Türk zeytin ve zeytinyağı ihracatçısı, pazarlardaki konumunu korumak ve güçlendirmek için Dahilde İşleme Rejimi (DİR) kapsamında, ihracat kaydıyla ithalat iznini 4 yıldır istiyor. Bu izin verilmediği için pazarlarda kan kaybediyoruz” dedi.

9.8 milyon kâr ettiEGE’nin sanayi devlerinden Manisa merkezli Vestel, yılın ilk 9 ayında kapasite kullanım oranını ve üretimini artırdı, Ar-Ge’ye büyük önem verdi ve 9.8 milyon dolar net kâr elde etti. Vestel Elektronik San. ve Tic. A.Ş’nin kamuoyuna yaptığı açıklamada 2010 yılında Eylül ayı sonuna kadar gerçekleştirilen faaliyetler anlatıldı. Buna göre, Vestel Elektronik, beyaz eşya tarafında 2009 yılı dokuz aylık dönemde kapasite kullanım oranı yüzde 52 iken bu oran 2010’un aynı döneminde yüzde 59’a çıktı. LCD TV’de ise 2010 yılının ilk dokuz ayında kapasite kullanımı yüzde 59’dan yüzde 60’a ulaştı.  Vestel, net dönem karını 9.8 bin dolar olarak açıklarken, 2010 yılında üretim adetleri bazında yüzde 12’lik artış gerçekleştirildiğini, satışların ise yüzde 75’inin ihracata gittiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!