Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2009 23:59

Haberin Devamı

Tarım sektörünün Salihli buluşması

TÜRKİYE’nin en önemli tarımsal bölgelerinden olan Manisa’nın Salihli İlçesi’nde, 1-4 Ekim arasında düzenlenecek ‘Tarım ve Hayvancılık Günleri-SAGREX’, sektördeki lider firmalarla ziyaretçileri buluşturacak. Efor Fuarcılık’ın Salihli Ziraat Odası işbirliğiyle düzenleyeceği etkinlikte istanbul, ankara, Salihli, Manisa, Aydın, izmir, Bursa ve Balıkesir’den 67 kurumsal firma, tarım ilaçları, yaprak gübreleri, organik kimyasal gübreler, damlama sulama boruları, seracılık, tarım aletleri, tarım makineleri, arazi araçları, hayvancılık ürünleri, veteriner ilaçları, hayvan yemleri, süt sağım makineleri ve sektörel yayınlarnı sergileyecek. Dört gün sürecek organizasyonda tarımdaki son gelişmeler bir kez daha vitrine çıkacak. Salihli’in Türk tarımında önemli bir mihenk taşı niteliğinde olduğuna dikkat çeken Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, “Amacımız tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi” dedi.

Haberin Devamı

Daha iyi hizmet için geri döndüler

Bülent KATARCI, HÜRRİYETizmir’de özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerini barındıran Brovo Patisseri’nin sahipleri Durmuş ve Nefise Sevgi çifti, işlerini daha iyi yapabilmek için üniversiteye döndü. 20 yıllık evli çift, Bulgaristan’ın Filibe Kenti’nde Yüksek Gıda Mühendisliği’nde eğitim alıyor. Yılda dört kez Bulgaristan’a giden çift, “Biraz yorucu oluyor. Ama okul bittikten sonra hem biz, hem de müşterilerimiz çok memnun kalacak” diyerek, şöyle anlattı;“Yaptığımız ürünleri daha iyi etüd ve gelen hammaddeyi bilinçli kontrol edebilmek çok önemli. İnsanın olduğu gibi ürünün de anatomik yapısı var. Müşteriye ne verdiğimi bilmek zorundayım. Bulgaristan’da branşlandırılmış yüksek gıda mühendisliğinde, kendi branşımızı okuyoruz. Çok yararlı bir eğitim” dedi.

1 milyon evrak dijital ortama

DENİZLİ Ticaret Odası (DTO), sicil arşivinde bulunan tüm belgelerini dijital ortama aktararak, personelde zaman ve performans kayıplarını azaltıp, bürokrasiyi en aza indirecek. DTO’nun 10 bini aktif olmak üzere toplam 13 bin üyesine ait değişik boy ve nitelikte arşivlenen evrakların, elektronik ortama aktarılma işi başlatıldı. Daha güvenli bir arşiv oluşturması hedeflenen çalışmada, 83 yılda toplanan 1 milyonun üzerinde evrakın dijital ortama aktarılması bekleniyor. Dijital arşiv adı verilen çalışmanın, alt yapısı geçen Mayıs ayında oluşturularak bu ay faaliyete geçirildi. Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, yedeklemesi mümkün olmayan fiziksel arşivin yangın, su baskını, deprem, çalınma, kayıp, yıpranma gibi durumlarda korunamayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!