Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2009 20:58

Haberin Devamı

Güzelbahçe ve Urla’ya feribot

Elif DEMİRCİ / izmir, (DHA)DENİZ Ticaret Odası (DTO) izmir Şube Başkanı Geza Dologh, İzmirli’nin ulaşımda denizyolunu tercih ettiğini belirterek, 2008 yılında izmir Körfezi’nde 13 milyon 736 bin 482 yolcu ve 352 bin 827 araç taşındığını söyledi. Dologh, izmir Körfezi’nde deniz ulaşımının 8 Mart 2000 tarihinde başladığını yedi yolcu gemisi, üç araba vapuru ve 14 yılcu teknesi olmak üzere 24 gemi ile hizmet verildiğini belirtti. Gezo Dologh, 1 Ocak 2001 tarihinden 31 Aralık 2008 tarihine kadar yaklaşık 2 milyon 700 bin deniz mili yapıldığını toplam 119 milyon kişinin körfezde seyahat ettiğini söyledi. Dologh, izmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz işletmeciliği yapan İZDENİZ Şirketi’nin 2009 yılında günde yaklaşık 45 bin olan yolcu sayısını 50 bine, yaklaşık 1300 olan araç sayısını da bin 400’lere çıkarmayı hedeflediğini anlattı.Otopark sorunuGüzelbahçe’den kent merkezine modern hızlı feribot seferlerinin konması gerektiğini vurgulayarak, bununla kent içi trafiğin rahatlayacağını, otopark sorununun çözümüne katkı koyacağını ifade etti. Geza Dologh, 2008 yılında Körfez’de 13 milyon 736 bin 482 kişinin 352 bin 827 da aracın taşındığını söyledi.

Haberin Devamı

Sir Winston Tea Forum’da açıldı

MURAT Girginç ve Davut Mayruk’un sahibi olduğu Sir Winston Tea House zincirine Forum Bornova Alışveriş Merkezi halkası eklendi. Hizmete giren yeni şube haftanın yedi günü 10.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet vereceği bildirildi. Güleryüz ve kaliteYeni şubede içecek ve yiyecelerin günlük taze meyvelerden tamamen doğal şekilde hazırlandığını belirten yetkililer, “Soğuk ve sıcak kahvelerin yanısıra dünya çayları, tost, soğuk sandviç, frozen ve daha bir çok alternatif mönüde yer alıyor” dedi. Sir Winston Tea, güler yüzlü ve kaliteli bir hizmet anlayışı ile Forum Bornova’da da müdavimlerinin kısa sürede gözdesi oldu.

Viking’e moral

izmir’de 1978 yılında kurulan Viking Temizlik çalışanları bir araya gelerek yoğun geçen kış sezonunun stresini attı. Yüzde yüz Türk sermayeli Viking’in “Temizlik Savaşçıları”, İnciraltı Keyf’de düzenlenen partide dinlenirken eğlendi. Krize rağmen hiç kayıp vermeden çalışmaya devam etmenin ayrıcalığını yaşayan Temizlik Savşçıları, bir kez daha takım olmanın ve takım kalabilmenin önemini vurguladı.

Haberin Devamı

İkinci el araçlar açık artırmada

DOD’un periyodik olarak ikinci el araçlar için düzenlediği açık artırma, ikinci kez izmir’e geliyor. DOD izmir Yetkili Satıcısı Vosmer’de 4 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek artırmaya yoğun katılım bekleniyor. Fiat’tan Ford’a, Volkswagen’den Opel’e, Hyundai’den Nissan’a kadar birçok markanın çeşitli modellerinin yer alacağı belirtilen açık artırmada 9 bin TL’den 45 bin TL’ye kadar, farklı segment binek ve ticari araçlar satışa sunulacak. DOD Açık Artırmaları’na katılan araçların tümü, ilk olarak ‘101 Nokta Ekspertizi’nden geçiyor.

Ekrandan katılımcılara

Araçların geçmiş ve mevcut durumunu gösteren ekspertiz raporu sonuçları, açık artırma sırasında ekranlardan katılımcılara sunuluyor. DOD Açık Artırmaları ile ilgili tüm bilgilere DOD’un internet sitesi www.dod.com.tr’den ve www.vosmer.com.tr’den ulaşılabiliyor. DOD Genel Müdürü İlhami Eksin, bugüne kadar 65 açık artırma gerçekleştirdiklerini, 2 bin 400 aracı yeni sahipleri ile buluşturduklarını söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!