Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2009 22:50

Haberin Devamı

Durgunluğa karşı İndirim GünleriYAPRAK kımıldamayan piyasalara biraz can verebilmek için formül arayan Aliağa Ticaret Odası (ALTO), üyelerini harekete geçirdi. 30 Nisan’a kadar sürecek “indirim” kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında esnaf yaptığı indirimi Oda’ya bildirecek, Oda da 20 bin adet basılacak ‘İndirim Günleri’ broşürünü ilçedeki tüm konutlara dağıtacak. Kapalı Pazaryeri’nde kampanyaya start veren ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, ekonomik krizin, tüketicinin alışveriş eğilimini olumsuz etkilediğini belirterek, “Amaç piyasayı canlandırmak” diye konuştu.

3 milyon yolcu taşıdı

izmir’i Türkiye’de ilk kez aktarmasız uçuşlarla Anadolu şehirlerine bağlayan SunExpress, geçen 3 yıllık sürede toplam 25 bin 275 uçuşta, 3 milyon 137 bin yolcu taşıdı. thy ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, taşıdığı yolcu sayısı itibarıyla izmir dış hat pazarında yüzde 32.7’lik payla liderliğini sürdürürken, toplam yolcu sayısı açısından da, thy’nin ardından yüzde 22.4’lük payla pazarda 2’inci sırada yer aldı. Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, “İzmir’i bir merkez olarak seçip, iç hat seferlerimizi buradan başlatma kararımızın doğru olduğu görülebiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Akdemir bayileri hedefe odaklandıAKDEMİR Ev Gereçleri, bayilerini biraraya getirerek geçmiş dönemi değerlendirdi, yeni hedeflerini tartışmaya açtı.

Akdemir Grubu Koordinatörü Atilla Tezer’in başkanlık ettiği toplantıya İdaş Yatak - Mobilya, Royal Halı ve Pano Mobilya’nın Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde bulunan 200 bayisi katıldı. Tezer, bu yıl Ege’nin ticari anlamda önemli bölgelerinde yeni bayilikler verileceğini belirterek, Türkiye ekonomisine daha fazla entegre olmak için çalışmaların hızlandırılacağını kaydetti, “Grubumuz için temel hedeflerimiz, verimliliği ve kârlılığı artırmak, yeni pazarlara girilmesini ve mevcut pazarın büyütülmesini sağlamak” dedi.

Bir tur alana ikincisi bedava

TURİZM sektöründe 12 yılı geride bırakan Tiamo Tour, krizde tatil fırsatları sunuyor. Firma kurucusu Fatih ve Özlem Çelik, yeni rotalar, kampanya ve ucuz fırsatlarla durma noktasına gelen sektörü canlandırmayı amaçladıklarını söyledi. Fatih Çelik, “15 Avrupa ülkesine 15 ayrı tur düzenliyoruz. Ayrıca, cruise gemileriyle Yunan adaları ve dünyanın her yerine tatil imkanı sunuyoruz” diyerek, gemi turlarını tercih eden yolculara ikinci turu veya Avrupa’ya bir tur alana gemi turunu bedava verdiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!