Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2010 23:29

Haberin Devamı

Organik pazar tanıtımı yapıldı
KARŞIYAKA Bostanlı’da geçtiğimiz Haziran ayında açılan organik pazar için Karşıyaka Çarşısı’nda stant açılıp tanıtım broşürleri dağıtıldı. Türkiye’nin ilk sertifikalı organik pazarı olan Ekopazar İzmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, tarım İl Müdürlüğü ve Ekolojik Tarım Organizasyon Derneği işbirliğiyle hizmete girmişti. Geçen süre içerisinde katılımcı sayısında artışlar sağlanırken, tanıtım ve duyurular için de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Organik ürünün özellikleri ile organik pazarın özelliklerinin halkın daha yakından bilmesi için kampanya başlatıldı. Dört kurum temsilcileri kentin işlek çadde ve meydanlarında stant açarak organik pazarı anlatan broşür dağıtıp bilgiler vermeye başladı. Karşıyaka Çarşısı İskele karşısında açılan stantta “Organik tarım nedir?, organik ürün nedir?, Organik Ürün sertifikası Nedir?, Ekopazarda ürünler nasıl denetlenmektedir?, Organik ürünlerin Güvenirliği” gibi pek çok konuda halka doğrudan bilgiler verildi.

Lezzet düşkünlerinin adresi

Haberin Devamı

Bornova ve Agora’dan sonra üçüncü şubesini Mavişehir Ege Park AVM içinde açarak Karşıyakalılarla buluşan Kitchenette, tam bir buluşma noktası oldu.  Farklı konsepti ve mimarisi ile dikkat çeken Kitchenette özel tatları ile haftanın belirli günlerinde İzmirli lezzet düşkünlerini bir araya getiriyor. Dünya mutfaklarından oluşan mönüsünde özel ve grup yemekleri içinde rezervasyon alan Kitchenette, çocuklar için de yiyeceklerin kalorileri ve kolesterol değerleri ayarlanmış mönüler sunuyor. Kahvaltı, başlangıç, sandviç, salata, makarna, beyaz- kırmızı et, balık-deniz ürünleri ve kendi pastanesinde üretilen nefis pasta ve ekmekleri ile Türk damak tadına hitap ettiklerini söyleyen Kitchenette Restoranın sahibi Esra ve Alp Dilmen, “işimiz sadece lezzet düşkünlerine en güzel lezzetleri sunmak” diye konuştu.

Seferihisar’a yeni kuyu bir de sondaj
İZMİR Jeotermal Enerji AŞ. önümüzdeki ay Seferihisar’da termal turizm için yeni bir kuyunun ihalesini yapacak, enerji üretimi için de sondaj çalışmasına başlayacak. İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50’şer ortaklığı ile kurulan İzmir Jeotermal Enerji AŞ.’nin Seferihisar’da jeotermal enerjiyi yaygınlaştırmak için yaptığı çalışmalar yeni bir safhaya geldi. Önümüzdeki ay termal turizmde kullanılacak bir kuyunun ihalesini yapacak olan şirket elektrik enerjisi üretimi için de sondaj çalışmasına başlayacak. Seferihisar’da, MTA’dan alınan ruhsatlı sahada üç ayrı bölge olduğunu belirten İzmir Jeotermal Enerji AŞ Genel Müdürü Sinan Arslan, bu üç bölgenin özelliklerine göre seracılık, termal turizm ve elektrik enerjisi üretimi için ayrıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kipa kendi yöneticisini yetiştiriyor
TESCO Kipa, 2004 yılından bu yana başarıyla yürüttüğü Opsiyonlu Eğitim Programı’yla, ihtiyaç duyduğu yöneticileri kendi yetiştiriyor. Tüm çalışanlara açık olan eğitim programından bugüne kadar 1200 kişi mezun olarak, yeni görevleriyle Kipa’nın başarısına katkıda bulunmaya devam ediyor. Kipa, hizmet kalitesini artırmak için kendi bünyesinde oluşturduğu eğitim programlarıyla, çalışanlarının vasıflarını artırıyor. Tesco Kipa’da ilk olarak 2004 yılında hayata geçirilen “Opsiyonlu Yönetici Eğitim Programı”na kabul edilen çalışanlar, kurum bünyesinde ihtiyaç duyulan noktalara yönetici olarak yetiştiriliyorlar. Program, kariyerinde ilerlemek isteyen, yönetici olma potansiyeline sahip tüm çalışanlara açık.

Hızlı büyüme

Haberin Devamı

Kipa İnsan Kaynakları Direktörü Remzi Kıraç, programın başarıyla yürüdüğünü belirterek, şunları söyledi: “Bugün 46 büyük formatlı mağazamızdaki yöneticilerimizin büyük çoğunluğu bu programı başarıyla tamamlayan isimlerden oluşuyor. Hızlı büyümenin yarattığı ihtiyacı karşılayabilmek için sektör deneyimi olan yöneticileri de bünyemize dahil etmekteyiz.”

Bayram keyifli geçti

Park Bornova Outlet Center, Kurban Bayramında da birbirinden keyifli etkinlikler dolu bir programla ziyaretçilerini ağırladı.  Bayram süresinde kapılarda şeker dağıtımı ile karşılanan Park Bornova Outlet Center ziyaretçileri bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Bayramın ilk günü kapılarını saat 14.00’de açan Park Bornova Outlet Center saat 16.00’dan sonra müzik programıyla bayramın coşkusu ezgilerle yaşattı. Bayram boyunca tüm etkinlikler saat 16.00’da Park Bornova Outlet Center misafirleriyle buluştu.

Haberin Devamı

Lagün Gölet evlerinde son aşamaya gelindi
TÜRK-Norveç ortaklı Nortürk Yatırım A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Güzelbahçe Lagün Gölet Evleri’nde son aşamaya gelindi.
Bankaların sunduğu düşük faizli cazip konut kredilerinin ev almak için uygun bir ortam hazırladığını ifade eden Lagün Gölet Evleri Proje Koordinatörü Timur Ergenekon, 570 bin ve 690 bin TL.’lik iki tipteki villaların ilgi gördüğünü söyledi. Toplam 16 villadan oluşan Güzelbahçe Lagün Gölet Evleri’nin çevre düzenlemesinde de özel bir proje uyguladıklarını belirten Timur Ergenekon, “Faiz ve ekonomik koşullar, ev almak için çok uygun. Garanti Bankası’nın Lagün Gölet Evleri müşterilerine özel olarak sunduğu konut kredisi, büyük ödeme kolaylığı sağlıyor. Emlak yatırımı yapmak isteyenler kısa bir süre daha geçerli olacak bu büyük fırsatı kaçırmamalı” diye konuştu.
TAŞINMAYA BAŞLADILAR
İnşaat projelerinin sadece fiziksel özellikleriyle değil, insan psikolojisine ve ruhuna sağladığı katkılar açısından da dikkatle incelenmesi gerektiğini vurgulayan Timur Ergenekon şöyle devam etti: “Güzelbahçe Lagün Gölet Evleri ile tüketicinin beklentilerini bu noktada çok iyi yakaladık. Proje, 200 metrekarelik yüzme havuzu ve mini gölet ile benzerlerinden tamamen ayrılarak, İzmir’de yaşıyor olmanın ayrıcalığını, çağdaş ve konforlu bir tarzla birleştiriyor.”

YAP-SAT YOK

Haberin Devamı

Projede son aşamaya gelinmesiyle birlikte villa sahiplerinin de taşınmaya başladığını ve Güzelbahçe Lagün Gölet Evleri’nde doğayla iç içe bir yaşamın başladığını belirten Ergenekon, “Yoğun bir satış dönemine girdik. Yap - sat zihniyetinden uzak bir anlayışla yola çıktık. Villaları hiçbir masraftan kaçınmadan son teknoloji ve kaliteyle donattık. Kendi evimizi yapıyor gibi davrandık” dedi.

13 milyonlık taşınmaz sattı
EGE’nin önemli sanayi kuruluşlarından Çimbeton, mali yapısını güçlendirmek ve finansal kaynak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Ankara, İzmir ve Antalya’daki gayrimenkullerinin satışı yönünde değerleme çalışması yaptırdı. Çalışma sonucunda bu şehirlerdeki gayrimenkullerin belirlenen toplam değer olan 13 milyon 615 bin TL’ye satışı kararlaştırıldı. Çimentaş tarafından kurulan Çimbeton Hazır Beton ve Prefabrik Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş, Borsa’ya bir açıklama yaparak aktiflerinde bulunan ve satmak istediği taşınmazların değer tespitinin yapıldığını belirtti. Şirketten yapılan açıklamada “Şirketin mali yapısını güçlendirmek ve finansal kaynak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla şirket aktifinde yer alan taşınmaz varlıklardan Ankara, İzmir ve Antalya’da bulunan gayrimenkul varlıkların satılarak nakde çevrilmesi hususundaki çalışmalar çerçevesinde “Vakıf Gayrimenkul Değerleme A.Ş’ye bir değerleme yaptırıldığı belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!