Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2010 22:10

Haberin Devamı

Kahve Diyarı YKM Konak’taizmir’de, Kahve Diyarı’nın 20. şubesini YKM Konak’ta, Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Meclisi Üyesi Uğur Yelekli ve ortaklarınca hizmete sunuldu.Açılış, izmir’in iş ve siyaset dünyasından pek çok ismi bir araya getirdi. tbmm Başkanvekili ve chp izmir Milletvekili Güldal Mumcu, chp izmir Milletvekilleri Kemal Anadol ve Ahmet Ersin, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, izmir Büyükşehir Belediyesi akp Grup Sözcüsü Kenan Çakar, Büyükşehir Belediye Meclisi ak parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, chp izmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu kurdeleyi birlikte kesti.

Kordelya’dan Gaziemir’e şube

Haberin Devamı

KORDELYA Dans ve spor Kulübü, Karşıya-ka’nın ardından Gaziemir’de şube açtı.2008 Yılında Karşıyaka’da kurulan kulüp kısa sürede her yaştan sanatseverin buluşma noktası oldu. Dans yarışmalarına, deneyimli kadrosuyla onlarca genç hazırlayan Kordelya Dans ve spor Kulübü, Türkiye çapındaki yarışmalarda izmir’i temsil etti. Gaziemir’den gelen talepleri değerlendiren Kulüp Başkanı Banu Hürcan, burada bir şube açmaya karar verdi.Kordelya Dans ve spor Kulübü Başkanı Banu Hürcan, Karşıyaka şubeleri için 323 16 43, Gaziemir şubeleri için 251 60 97 numaralı telefonlardan bilgi alınabileceğini belirtti.

Narenciyede rekolte bereketiEGE Bölgesi, 2010/2011 sezonu narenciye rekoltesi bir önceki yıla göre yüzde 6’lık artışla 416 bin tona çıktı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Ege Bölgesi narenciye rekoltesinin bu sezon hem bol, hem de kaliteli olduğunu söyledi. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin koordinatörlüğünde, Dış Ticaret Müsteşarlığı Batı Anadolu Bölge Müdürlüğü, izmir Ziraat Odası, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve izmir Zirai Karantina Müdürlüğü uzmanlarından oluşan Narenciye Rekolte Tespit Komisyonu, 2010 yılı Ege Bölgesi Narenciye Rekoltesi’ni 416 bin 335 ton olarak tespit etti. LİDER PORTAKALPortakal 205 bin 30 ton ile ilk sırada yer alırken, mandalina 150 bin 316 ton, limon 58 bin 324 ton ve greyfurt 2 bin 665 ton olarak tahmin edildi. Mandalina rekoltesi yüzde 20 artış gösterirken, portakal rekoltesi Aydın ilindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yüzde 3 düşüş gösterdi. Böylece Ege Bölgesi narenciye rekoltesinde portakal yüzde 49’luk pay alırken, mandalina yüzde 36’lık pay ile ikinci sırada yer aldı. Rekoltede limonun payı yüzde 14 olurken, greyfurt yüzde 0.5’lik paya sahip oldu.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Haberin Devamı

Türkmenoğlu, 2009 yılında yüzde 37’lik artış kaydederek 801.8 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını anlatan Türkmenoğlu, önümüzdeki sezonda ise 1 milyar doların üzerinde narenciye ihracatı hedeflediklerini kaydetti. Bu hedefe ulaşmak için öncelikle aşırı değerli TL sorununun çözülmesi gerektiğini savunan Türkmenoğlu, fiyat tutturma riski ortadan kalkarsa hem üreticinin hem ihracatçının yüzünün güleceğini söyledi. Türkiye’nin narenciye üretiminin yüzde 14’ünün Ege Bölgesi’nden gerçekleştiğine dikkat çeken Türkmenoğlu, “Türkiye 3 milyon tonluk narenciye üretim kapasitesine ulaştı. Muğla, Aydın ve izmir illerimizde yoğun bir şekilde narenciye üretimi yapılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ASLAN PAYI MUĞLA’NIN

Rekolteye iller bazında bakıldığında en fazla üretimin olduğu ilin Muğla olduğunu belirten Türkmenoğlu, “Muğla’yı sırasıyla, izmir ve Aydın’ın takip ettiğini belirtti. Rekolte Tespit Komisyonu’nun araştırmasına göre, 2010 yılında Muğla’da toplam 236 bin 766 ton rekolte olacak. 2010/11 sezonunda izmir’de 117 bin 410 ton narenciye rekoltesi beklenirken toplam 7 ilçesinde narenciye üretimi yapılan Aydın’ın 2010 yılı narenciye rekoltesinin 62 bin 159 ton olarak gerçekleşmesi öngörüldü” bilgisini verdi.

IZGARA TEMİZLİĞİ

izmir Büyükşehir Belediyesi Su ve  Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından “açık ihale usulü” ile  çeşitli ilçelerin cadde ve sokaklarında ızgara temizliği yaptırılacak. İhale, İZSU Genel Müdürlüğünde 2 Eylül 2010 tarihinde saat 14.00’te  yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!