Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2010 00:01

Haberin Devamı

Favori İzmir’de 6 mağazalı oldu
TÜRKİYE’nin en büyük altın takı üreticilerinden Favori Kuyumculuk, Hatay’da açtığı yeni mağazası ile İzmir’deki mağaza sayısını 6’ya, Türkiye’de ise 44’e yükseltti. Bu alanda ülkenin en büyük zinciri olma yolunda ilerlediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selami Özel, İzmir’de her hafta geliştirilecek yeni modellerle rakiplerinden bir adım önde olacaklarını söyledi. Bayilik hedefini de yükselttiklerini belirten Özel “Toplam 115 mağaza için franchise sözleşmesi imzaladık. Açılan 44 mağazanın yanısıra 25 mağazamız da plan ve dekorasyon aşamasında” dedi.

Almanya çok yakın
SUNEXSPRESS, 2010 yaz tarifesi kapsamında üç merkezi İstanbul Sabiha Gökçen, Antalya ve İzmir’in yanısıra Bodrum’la Frankfurt arasında ek seferler düzenledi. Yaz döneminde artan yolcu trafiği dikkate alınarak planlanan ek seferlerle SunExpress’in Frankfurt’la her üç merkezi ve Bodrum arasında haftalık karşılıklı sefer sayısı 72’ye yükseldi. Buna göre, İstanbul, Antalya ve İzmir’den haftanın her günü, Bodrum’dan ise perşembe günleri olan Frankfurt uçuşlarına, 5 Temmuz’dan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen’den pazartesi, salı ve çarşamba, İzmir’den pazartesi ve çarşamba, Antalya’dan ise salı günleri yeni uçuşlar eklendi. Ek uçuşlar, Ekim ayı sonuna kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Didim’den Kos’a en hızlı feribot
? Aytaç YILMAZ, (DHA)
AYDIN’ın Didim İlçesi’nde 3 yıl önce hizmete giren Altınkum Gümrük Binası İskelesi’nden Yunanistan’ın Kos Adası’na feribot seferleri başladı. Avustralya yapımı olan, Yeşil Marmaris şirketine ait ‘Aegean Cat’ isimli 350 yolcu kapasiteli lüks feribot, sabah 50 dakikada Kos’a gidiyor. Didim Sorumlusu Bora Beyazıt, “Her çarşamba sefer yapılacak. Kos Adası’ndan saat 17.00’de dönüşe geçilecek. Tüm yolcular İngiltere’nin köklü sigorta firmalarından Shıp Owners Club güvencesinde” dedi. Aegean Cat’ın Turkiye’den Yunan adalarına günübirlik sefer yapan en büyük ve en hızlı feribot olduğu belirtildi.

Ekonomi öğrencileri Kipa’da çalışacak
İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Bölümü ve Tesco Kipa arasında yapılan işbirliği ile “İşletme Perakende Yönetimi Opsiyon Programı”nı başarıyla tamamlayan öğrenciler mezuniyet sonrası iş sıkıntısı yaşamayacak. Tesco Kipa CEO’su Paul Ritchie ile biraraya gelen İEÜ Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin, öğrencilerin istihdam sorununu görüştü. Prof. Sezgin, “Tesco Kipa ile daha sıkı ilişkiler kurmak, üniversitemiz için oldukça önemli. Perakende Yönetimi ve Opsiyon Programı her iki kurum için de büyük kazançlar sağlıyor” dedi. Ritchie ise, sözkonusu program ile öğrencilerin eğitimine destek vererek, hızla büyüyen perakende sektörünün kalifiye çalışan sorununa çözüm sağladıklarını belirtti, “Ayrıca Tesco Kipa’da istihdam edilen öğrencilerin alım süreci sonrasında da kariyer yollarının belirlenmesi ve izlenmesi konusunda da çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EkoTrend’in yeni sayısı
İZMİR merkezli iş ve ekonomi dergisi EkoTrend’in, dördüncü sayısı okuyucularıyla buluştu. Ersoy Özer’in imtiyaz sahibi olduğu dergide genel yayın yönetmenliğini Nihan Öztürk üstleniyor.
Güneydoğu Anadolu turu
 Türkiye ve dünyadaki genel ekonomik trendi yansıtan verilerin yanısıra sanayi ve hizmet sektörüne yönelik haber ve ropörtajların ağırlıkta olduğu aylık dergide, sezonun en hareketli günlerinin yaşanmasına paralel olarak “Yaz özel sayfaları”na yer veriliyor. Derginin gezi sayfalarını ise bu ay Güneydoğu Anadolu’nun tarih kokan kenti Şanlıurfa tanıtılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!