Ekmekçi babanın dramı

Güncelleme Tarihi:

Ekmekçi babanın dramı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fırın şirketinin veznedarı, buğday, yulaf, arpa ve çavdarlı yiyecek yiyemeyen kızının hastalığı nedeniyle evine bir ekmek götüremiyor.

DENİZLİLİ fırıncı Behçet Kömürcüler'in kızı 5 yaşındaki Sena Kömürcüler, ekmek yemeye hasret kaldı. Çok ender görülen celiac hastalığına yakalandığı için buğday, yulaf, arpa ve çavdarlı yiyecekler yemesi yasaklanan Sena, ölümcül sonucu önlemek için kontrol altına alındı.

Hastalık ilerlemesin

İKİ yıldır Denizli Ekmek Pazarlama Şirketi'nde veznedar olarak çalışan, her gün 30 bin ekmeğin, halka ulaşmasını sağlayan üç çocuk babası, 39 yaşındaki Behçet Kömürcüler, Sena'nın hastalığının ilerlememesi için, kendi evine ekmek götüremediğini söyledi.

Mısırla pirinç yiyecek

BABASININ sağlığı için her sıkıntıya katlanmaya hazır olduğu Sena'nın hastalığı ileri aşamada lenf kanserine yolaçıyor. Sena'nın yaşamı boyunca mısır ve pirinçli gıdalarla beslenebileceği belirtildi.

Ölümcül hastalık

BUĞDAY, arpa, çavdar ve yulaftaki iki proteinin birleşmesinden ortaya çıkan gluten moleküllerinin, ince bağırsaktaki anti gluten molekülleriyle birleşmesi sonucu oluşan, bağırsağın içindeki dokuyu yok ederek organın işlevini yerine getirememesine yol açan celiac hastalığı Sena'yı buldu. Bir yıl önce ishal nedeniyle Denizli, ardından Tepecik SSK hastanelerine kaldırılan, oradan da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevkedilen küçük kıza, bir ay önce teşhis konulabildi. İleri aşamada anemiye, bağırsak ve lenf kanserine yolaçabilen hastalık nedeniyle Sena tedaviye alındı.

Baba: Çaresi yok

YAŞAMI boyunca ekmek yiyemeyecek kızının durumuna üzüldüğünü belirten baba Kömürcüler, ‘‘Bir ay önce celiac hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Hastalığın tedavisi olmadığı, ömrünün sonuna kadar diyet yapacağı söylendi. Doktorlar, Sena'nın karşısında kesinlikle ekmek yemememiz gerektiğini belirtti. Psikolojik olarak etkilenmesinden endişe ediliyor. Her gün binlerce ekmeğin üretilip pazarlandığı bir şirkette çalışıyorum, ancak evime bir ekmek götüremiyorum. Onun hayatı her şeyden önemli. Bundan sonra kızıma göre hareket edeceğiz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!