Ege’ye oyuncu yağdı

Güncelleme Tarihi:

Ege’ye oyuncu yağdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2009 00:00

Süper Lig temsilcisi Denizlispor sezon başında başladığı operasyonu sürdürürken, Aydınspor 25, Göztepe 18 takviye yaparak ara transfer döneminin en hareketli kulüpleri oldu. Karşıyaka, İzmirspor ve Uşakspor ise maratona taze kan almadan devam ediyor.

Futbolda ara transfer sona ererken, Ege'nin Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig'deki 19 temsilcisinden 16'sı toplam 129 takviye yaparken, Karşıyaka, İzmir spor ve Uşakspor zorlu maratona mevcut kadrolarıyla devam etmeyi tercih etti. Karşıyaka futbolcularına olan sorumluluklarını yerine getirebilmek, İzmirspor ile Uşakspor ise eski oyuncularına olan borçlar nedeniyle sessiz kaldı. Ara transfer döneminde gönderilen 91 futbolcudan çoğu boşta kalırken, şanslı olanlar kulüp buldu.

Oturmuş kadrosundan sezon başında önemli kayıplar veren Denizli, zorlu maratonun ilk etabından sonra Kratochvil, Abraham ve Ivan'ın yanı sıra Yusuf-Ali Helvacı ikilisini de gönderdi. Sekiz takviye yapan Horoz, Ümit Kayıhan'ın yerine de Mesut Bakkal'ı teknik patronluğa getirdi. Bank Asya 1.Ligi'ndeki mücadele eden Manisaspor dört, Altay beş takviye yaparken, Karşıyaka bırakın oyuncu almayı, kadrosundan dört de fire verdi.

Bucaspor, Çorum'dan kaleci Ergin'i alıp altyapıdan Aytaç'la profesyonel sözleşme imzaladı. Ekstra Play-Off hesapları yapan Turgutlu, Denizli Bld, Akhisar, A.Ordu ve Marmaris eksikleri gidermeye çalıştı. En büyük hareket 3.Lig’de yaşandı. Aydın ve Göztepe kadrolarını tepeden tırnağa değiştirerek en hareketli kulüpler oldu.

Play-Off'a kalmasına rağmen, Mustafa Fedai ile yollarını ayırıp Akif Başaran'la anlaşarak operasyona başlayan Göztepe, 12 futbolcunun biletini keserken 18 takviye yaptı. Aydınspor ise dokuz oyuncusuyla yollarını ayırıp çoğu genç olmak üzere 25 futbolcu getirdi. Torbalıspor 15 transferle, Aydınspor ve Göztepe'nin ardından üçüncü sıraya yerleşirken, 3.Lig 3.Grup'ta zor günler geçiren Uşakspor ekonomik sorunlar ve transfer yasağı yüzünden yine sessiz kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!