Ege takımları salonda güldü sahada üzüldü

Güncelleme Tarihi:

Ege takımları salonda güldü sahada üzüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 11:23

GERİDE bıraktığımız 2015 yılında Ege’nin yüzü salon sporlarında gülerken yeşil sahalarda ise akıllarda daha çok dramatik anılar kaldı.

Haberin Devamı

Ege takımlarından Pınar Karşıyaka, geçen sezon Spor Toto Basketbol Ligi’nde dev rakiplerini sollayarak 28 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı. Arkasspor, Erkekler Voleybol 1’inci Ligi’nde dördüncü şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı. Karşıyaka, Euroleague, Arkas, CEV Şampiyonlar Ligi’nde kenti temsil etmenin gururunu yaşadı. Erkekler voleybolunda Bornova Anadolu Lisesi, kadınlarda ise Salihli Belediyespor, 2’nci Lig’den 1’inci Lig’e çıktı. Göztepe, tarihinde ilk kez Erkekler Hentbol Süper Ligi’ne çıkmayı başardı.

2015, Ege için yeşil sahalarda ise aynı başarı tablosunun çok uzağında geçti. Profesyonel liglerde yalnız Göztepe, 2’nci Lig’den PTT 1’inci Ligi’ne dönme başarısı gösterdi. Bölgenin Spor Toto Süper Lig’deki 2 temsilcisinden Balıkesirspor’un yıllar sonra gelen başarısı kısa sürdü. Balıkesirspor, tek sezonluk maceradan sonra Süper Lig’e veda etti. PTT 1’inci Ligi’nde Manisaspor ve Bucaspor, el ele 2’nci Lig’e düşme acısı tattı.

Yıllarca İzmir’i Süper Lig’de temsil eden Altay, 2’nci Lig’den tarihinde ilk kez 3’üncü Lig’e düştü. Turgutluspor, 2015’te Altay gibi 3’üncü Lig’in yolunu tutarken Balçova Yaşamspor da 3’üncü Lig’den amatör kümeye geriledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!