Ege sularında can pazarı

Güncelleme Tarihi:

Ege sularında can pazarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 01:15

İZMİR, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale’de Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından geçen 5- 7 Eylül arasında yapılan arama kurtarma çalışmalarında, yaşadışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen toplam 385 göçmen kurtarıldı, 1 insan taciri yakalandı, 1 göçmenin ise cesedine ulaşıldı. Fırtınalı havada umuda yolculuk yaparken su alıp batmaya başlayan şişme bottaki kaçakların kurtarılma anı ise saniye saniye görüntülendi. Dalgaların arasında hayatta kalmak için mücadele veren ve Sahil Güvenlik botundaki askerlere ellerini uzatan kaçakların görüntüleri, yaşanabilecek olası faciayı gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Yunanistan’a ait adalara yasadışı yollardan geçtikten sonra Avrupa ülkelerinde yeni bir hayat kurmanın hayalini düşleyen yüzlerce kaçak, çıktıkları umut yolculuğunda ölümden döndü. İzmir, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekiplerin görüntülediği kurtarma anı Ege Denizi’nde yaşanan dramı gözler önüne serdi. İzmir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, geçen 5-7 Eylül arasındaki arama kurtarma çalışmalarında yaşadışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen toplam 385 göçmenin kurtarıldığı, 1 insan tacirinin yakalandığı, 1 göçmenin ise cesedine ulaşıldığı bildirildi. Açıklamada 11 ayrı arama kurtarma çalışmasına yer verildi. İzmir’in Seferihisar İlçesi Kırkdilim Koyu sahili yakınları, 05 Eylül’de 41 erkek, 10 kadın, 3 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere toplam 55 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı.

Haberin Devamı

Ege sularında can pazarı

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi Çıplakada açıklarında 06 Eylül’de 22 erkek, 1 kadın olmak üzere toplam 23 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı. Aynı gün İzmir’in Seferihisar İlçesi Doğanbey Mahallesi açıklarında 18 erkek, 9 kadın, 13 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere 39 Myanmar ve 2 Afganistan uyruklu toplam 41 göçmen kurtarıldı. Yine aynı gün, Aydın’ın Didim İlçesi Tekağaç açıklarında 24 erkek, 4 kadın, 5 erkek çocuk ve 2 kız çocuk olmak üzere toplam 35 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı. İzmir’in Çeşme İlçesi Karada açıklarında geçen 07 Eylül’de 23 erkek, 2 kadın, 1 erkek çocuk ve 1 bebek olmak üzere toplam 27 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı. Geçen 7 Eylül’de Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin yaptığı arama kurtarma çalışmaları ise şöyle;

Ege sularında can pazarı

Aydın’ın Didim İlçesi Tekağaç Burnu açıklarında 14 erkek, 3 kadın olmak üzere 14 Suriye, 3 Afganistan uyruklu toplam 17 göçmen kurtarıldı, 1 Türk göçmen kaçakçısı yakalandı, 1 göçmenin ise cansız bedenine ulaşıldı, Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi Kadırga Burnu açıklarında 21 erkek ve 11 kadın olmak üzere toplam 32 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı, İzmir’in Seferihisar İlçesi Doğanbey açıklarında 33 erkek, 1 kadın ve 1 kız bebek olmak üzere 31 Suriye ve 4 Eritre uyruklu toplam 35 göçmen kurtarıldı, Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi Kadırga Burnu açıklarında 26 erkek, 9 kadın olmak üzere toplam 33 Afganistan ve 2 Myanmar uyruklu toplam 35 göçmen kurtarıldı, İzmir’in Çeşme İlçesi Koyun Adaları açıklarında 66 erkek, 11 kadın, 6 erkek çocuk, 2 kız çocuk olmak üzere 43 Myanmar ve 42 Suriye uyruklu toplam 85 göçmen kurtarıldı son olarak Aydın’ın Kuşadası İlçesi açıklarında tamamı erkek olmak üzere 39 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar, sağlık kontrolünün ardından polis ve jandarma ekiplerine teslim edildi.

Haberin Devamı

HAYATA UZANAN EL

Bu arada, Sahil Güvenlik botlarıyla yapılan arama kurtarma çalışmaları botlardaki görevliler tarafından saniye saniye görüntülendi. Fırtına nedeniyle içinde bulundukları şişme botun su almasıyla denize savrulan, dalgaların arasında hayatta kalmak için mücadele veren ve Sahil Güvenlik botundaki askerlere ellerini uzatan kaçakların görüntüleri, yaşanabilecek olası faciayı gözler önüne serdi.

332 OLAYDA, 8 BİN 107 GÖÇMEN KURTARILDI

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, geçen yıl ve bu yıl kurtarılan kaçakların sayılarına da değinildi. Açıklamaya göre, geçen yıl yaşanan 251 olayda toplam 6 bin 937 göçmen kurtarılırken 71 insan taciri yakalandı, bu yıl ise rakamlardaki artış dikkat çekti. Bu yıl Ege Denizi’nde yaşanan toplam 332 olayda, 8 bin 107 göçmen kurtarıldı, 46 insan taciri yakalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!