Ege mutfağı hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Ege mutfağı hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 12:25

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ziyarete gelen İzmir Aşçılar Derneği Yönetimi’ne Ege Bölgesi’nin eşsiz yemek kültürünün hakettiği noktaya getirmek gerektiğini belirterek, "Ege mutfağını bir marka haline getirmek için birlikte çalışmalıyız. Bir süre sonra, dünyadaki Çin, İtalya, Thai restoranları gibi Ege restoranları olmalı" dedi.

Haberin Devamı

İzmir Aşçılar Derneği’nin, Ocak ayında yapılan genel kurulu sonrasında seçilen yeni yönetimi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Dernek Başkanı Şamil Akşit’e, Ege mutfağının tanıtımı ve bir marka haline getirilmesi konusunda yapacakları her türlü çalışmaya destek vereceklerini söyleyen Demirtaş, "Üyemiz olan yüzlerce restoranın kalitesini yükseltmek için İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü ile proje üretiyoruz. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili meslek kuruluşları ile Lokanta İzmir Projesini başlattık. İzmir’in lokantalarına standart ve kaliteli hizmet getirmeye çalışıyoruz. İkinci önemli projemiz ’Ege Restoranları.’ Menü ve konsept çalışmalarına başladık. Bir süre sonra, dünyadaki Çin, İtalya, Thai restoranları gibi Ege restoranlarının olmasını düşlüyoruz" dedi. Demirtaş, İzmir Aşçılar Derneği ile Ege yemekleri konusunda Türkçe - İngilizce bir kitap yayınlanması konusunda da çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Turistlerin seyahat tercihlerinde en güçlü üç nedenden birisinin yemek ve gastronomi olduğunu belirten Demirtaş, İtalya, Fransa, İspanya gibi ülkelerin gastronomiden ciddi gelirler elde ettiğini söyledi. Demirtaş, "Dünyanın en fazla turist çeken 6’ıncı ülkesi olarak 41 milyon turist ağırlıyoruz ama bunun içinde şu kadar kişi gastronomi için geliyor diyemiyoruz. Gastronomi uzmanlarına göre, dünyanın en zengin mutfakları; Türk, Fransız ve Çin mutfakları. Ülkemize gelen her yabancı mutfağımıza hayran kalıyor. Türk Mutfağı; Antik Yunan, Ortadoğu Asya ile Osmanlı mutfağının karışımı ve Füzyon özelliği gösteriyor. Ege ise dört mevsimli, bereketli ürünleri ve çok kültürlü yapısı ile önemli bir gastronomi destinasyonu" dedi.

Ege mutfağını, dünya mutfakları arasına sokmayı hedeflediklerini söyleyen İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Şamil Akşit ise, "Ege mutfağının gelişmesini ve bir marka haline getirilmesini hedefliyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.




BAKMADAN GEÇME!