Ege’de doğru tercih günleri

Güncelleme Tarihi:

Ege’de doğru tercih günleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2009 00:00

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Egeli olma idealini taşıyan üniversite adaylarına tercihlerinde yardımcı olmak için “Üniversiteye Doğru Tercihim Ege” günleri düzenliyor.

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi Rektörlüğü, 20-21 Temmuz tarihleri arasında “Üniversiteye Doğru Tercihim Ege” günleri düzenliyor. Ege Üniversitesi’ni tercih edecek adaylar için bu yıl ilk defa düzenlenecek olan “Üniversiteye Doğru Tercihim Ege” günlerinde, adaylara Ege Üniversitesi Rektörlüğü iki gün boyunca yardım hizmeti sunacak. Bornova’daki Ege Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan Merkez Kütüphanesi’nde, 20-21 Temmuz tarihleri arasında 09.00 ile 17.00 saatlerinde düzenlenecek tercih günlerinde, tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının tanıtım standları kurulacak.

Bölüm hakkında bilgi

Üniversite adaylarına tercih edebilecekleri bölümler hakkında detaylı bilginin verileceği tercih günlerinde adayların puanları ve alanları dikkate alınarak Ege Üniversitesi’nde kazanabilecekleri fakülte ve bölüme ilişkin bilgi veren tercih robotu da kullanılacak. Geçtiğimiz Nisan ayında 12’cisi düzenlenen Ege Üniversitesi EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Tanıtım Günleri’ne özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencilerin büyük bir ilgi ve katılım gösterdiğini belirtti.

Geleceğe yatırım

Prof. Dr. Yılmaz, “Tanıtım günlerimizin ardından ilk defa Ege Üniversitesi’ni tercih etmek isteyen, Egeli olma idealini taşıyan üniversite adaylarına tercihlerinde yardımcı olmak, 54 yıllık bu büyük bilim yuvasını tüm yönleri ile onlara anlatmak için “Üniversiteye Doğru? Tercihim Ege” günlerini düzenliyoruz. Amacımız çetin bir yarıştan başarı ile çıkan adaylara geleceklerini şekillendirmek konusunda yardımcı olmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Küçük Talya, teniste Türkiye üçüncüsü

MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlköğretim Okulu öğrencisi Talya Önyer, üç yıl önce başladığı tenis sporunda önemli bir başarıya daha imza attı.Önyer, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Afyon’da düzenlenen ve çeşitli illerden 40 tenisçinin katıldığı Türkiye Yaş Grupları Tenis Şampiyonası’ndaki 11 yaş kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Teniste başarılı olmak için günde en az üç saat çalışma yapmak gerektiğini dile getiren Talya Önyer, aynı zamanda okul voleybol takımının da vazgeçilmez oyuncularından olduğunu söyledi. Öğrencisinin başarısıyla gurur duyduğunu belirten Okul Müdürü Halil Çıldır, “Hem tenis hem de voleybol takımımızın önemli oyuncularından biri” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!