Dostlar Tiyatrosu iki oyunla İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Dostlar Tiyatrosu iki oyunla İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 01:18

USTA tiyatrocu Genco Erkal'ın, ilk kez 27 yaşındayken sahnelediği ve 77 yaşında yeniden sahneye taşıdığı "Bir Delinin Hatıra Defteri", 15 ve16 Aralık'ta, Nazım Hikmet'in, Bursa Cezaevi'ndeki yaşamıyla eşi Piraye Hanım'a olan aşkını anlatan "Yaşamaya Dair" ise 17 Aralık'ta İzmir Sabancı Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Genco Erkal, bugüne kadar kendisine birçok ödül getiren "Bir Delinin Hatıra Defteri"ni ilk oynayışının 50. yılına özel, günümüze ışık tutan göndermelerle bu kez İzmirli tiyatroseverler için sahneliyor. Nikolay Gogol'un yazdığı ve Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği oyunda usta oyuncuyu ilk sahnelediği yıllarda anneannesi seyrederken, bu kez de torunları seyrediyor. Erkal, kendisine birçok ödül getiren ve efsaneleşen "Bir Delinin Hatıra Defteri"ni, 5. kuşak için de sahneleyecek olmanın oldukça büyülü olduğunu söyledi.

Dostlar Tiyatrosu iki oyunla İzmirde

Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği ve sahnelenmeye başladığı günden beri oldukça ses getiren "Yaşamaya Dair - Bursa Cezaevi'nden Mektuplar" da İzmirli tiyatroseverlere duygulu anlar yaşatacak. Duayen oyuncunun, Tülay Günal'la aynı sahneyi paylaştığı oyunda; ozanın, Bursa Cezaevi'ndeki yaşamı ve eşi Piraye Hanım'a olan tutkusu anlatılıyor. Erkal, Hikmet'in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklandığı oyunda, ozanın destansı yaşamından izlenimlerle de izleyiciyi adeta o yıllara götürüyor.
Dostlar Tiyatrosu iki oyunla İzmirde

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Bir Delinin Hatıra Defteri", 15-16 Aralık'ta, "Yaşamaya Dair' ise 17 Aralık'ta, İzmir Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Oyunların başlangıç saati 20.00 olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!