Dört can aldı 15 yıl yatacak

Güncelleme Tarihi:

Dört can aldı 15 yıl yatacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2008 00:00

Alkollü kullandığı araçla 4 kişinin ölümüne, 3 kişinin yaralanmasına neden olan emniyet amiri Yakup Çen, 15 yıl hapse mahûm edildi.

MARMARİS Karayolu Gülağzı Mevkii’nde, geçen mayıs ayında, hatalı sollama yaptığı gerekçesiyle, karşı yönden gelen otomobile çarparak Rasim Pala (60), eşi Aysel Pala (55), kızı Gamze Taşkın (30) ve torunu Eftelya Taşkın’ın (6) yaşamını yitirmesine, Cally Pala (40) ve oğlu Kazım Pala (35) ve kendisiyle birlikte, kullandığı otomobilde bulunan Cumhur Çimen’in (24) yaralanmasına neden olan emniyet amiri Yakup Çen, Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı.

8’DE 8 KUSURLU

Duruşmada, kaza raporlarında sekizde sekiz hatalı bulunduğu bildirilen ve hakkında TCK’nun 5237 Sayılı Maddesi’nin 81 ve 21/2’nci maddeleri gereği kasten adam öldürmek suçundan toplam 100 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan Çen’le ilgili Adli Tıp Kurumu, kazanın meydana geldiği yolla ilgili de İstanbul Teknik Üniversitesi’nin hazırladığı raporlar okundu. Adli Tıp Kurumu raporunda olaydan beş saat sonra yapılan ölçümde Yakup Çen’in 196 promil alkollü olduğunun belirlendiği, kaza sırasında bu rakamın daha fazla çıkması olasılığının bulunduğu belirtildi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin raporunda da yolda kazaya neden olabilecek herhangi bir kusurun bulunmadığı bildirildi. Yakup Çen15 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!