Dönerci’de döner

Güncelleme Tarihi:

Dönerci’de döner
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

İŞ çıkışı, arkadaşımla bir şeyler atıştırıp konsere gideceğiz. Zaman az, nedense ikimizin de canı fast food çekmiyor. Keyifli bir konser öncesi ağız tadıyla bir şeyler yemek istiyoruz. İstiyoruz da seçmek ne kadar zor? Sonunda işimizi kolaylaştırmak için Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne çıkıyoruz ama nafile. O kadar çok yer var ki. Daha fazla zaman yitirmemek için önce ne yemek istediğimize karar veriyoruz. Tamam, döner yiyeceğiz. Önümüze gelen ilk sokağa dalıyoruz ve Dönerci'nin yolunu tutuyoruz.

HAVA güzel, kapı önünde kütük masa ve sandalyeler var. Gerçi yerinden kaldırmak biraz zor, ama görünüşü güzel. Ohh. burada seçim zorluğu yok. Adı üzerinde dönerci. Gerçi İnegöl Köfte de yiyebileceğimizi söylüyorlar ama bunu duymazdan gelip, birer buçuk iskender söylüyoruz.

SALATA için bizi içerdeki açık bara davet ediyorlar. Oldukça bol çeşit arasından seçim yapıyoruz. Bu arada turşunun harika olduğunu söylemeliyim. İçerisi de ahşap ağırlıklı, son derece zevkli döşenmiş. Ama İzmir'de dışarda yemek yemenin keyfi de başka.

DÖNERLER beklediğimizden de kısa sürede geliyor. Ben diğer restoranlarda alıştığım gibi dönerin üzerine yağ isteyip istemeyeceğimi sormalarını sanıylorum. Ama dönerim yağlanmış geliyor. Sanırım şef, ‘‘İskender tereyağlı yenir’’ diye düşünüyor ama benim gibi yağ konusunda dikkatli olması gerekenleri de unutmamak gerek. Belli bir yaştan sonra kırmızı et zaten bir risk. Üstelik kızarmış. Etin ve yoğurdun yağına bir de tereyağ eklemek lezzetli oluyor da, pek sağlıklı değil. ‘‘Sağlıklı beslenmek istiyorsan neden döner yiyorsun’’ diye de sorabilirsiniz ama ne yapayım? Vejeteryan beslenmeye sözüm yok. Sebze yemeklerini çok seviyorum, hatta yöresel ot yemeklerine bayılıyorum ama etten de vazgeçemiyorum.

NEYSE, Bursa'nın ünlü kebabı İskender'in pideler iyi kızarmış, yoğurt lezzetli, et ince kesilmiş ve iyi kızartılmış. Bu lezzeti tadınca, tabağı süsleyen biberin ve domatesin biraz daha dikkatli közlenmiş olmasını diliyorum.

DÖNERCİ, döner sevenler için iyi seçenek. Yalnız döner sunduklarından, en iyisini yapmaya özen gösteriyorlar. Servis hızlı ve elemanları profesyonel. Biz iki kişi yaklaşık 9 milyon lira ödedik, konsere de rahat rahat yetiştik.

TELEFON: 464 76 05

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!