Doğuştan talihsiz çocuk Rıfat

Güncelleme Tarihi:

Doğuştan talihsiz çocuk Rıfat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2010 00:00

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri polisle birlikte dilenci, seyyar satıcı korsan otoparkçı operasyonu yaptı. Dilenen bir kadının, 6 aylık oğlunun kullanması dikkat çekti.

Haberin Devamı

İZMİR’de, Konak Beledyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Huzur Timleri, Alsancak bölgesinde dilenci, işportacı ve korsan otoparkçılara yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonlarda 6 korsan otoparkçı, 6 seyyar satıcı ve 11 dilenci olmak üzere toplam 23 kişi hakkında tutanak düzenlendi.

62’şer lira ceza kesildi

Operasyonda yakalanan dilencilerden bazılarının perşembe günleri otobüslerle Manisa’nın Kula ilçesinden İzmir’e gelip, cuma günü camilerde dilenip geri döndükleri belirlendi. Dilencilerin yanlarında bebeklerini de getirip, duygu sömürüsüne alet etmesi üzüntü yarattı. Bebeğiyle dilenen bir anneye zabıta memurları işlem yaparken, arkadaşları da bebeğe baktı. 6 aylık bebeği ile dilencilik yapan ve Kula’dan geldikleri anlatan genç anne, geçimlerini sağlamak için başka çarelerini olmadığını öne sürdü. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ilçe sınırları içinde huzuru sağlamak amacıyla sık sık operasyon düzenlediklerini belirtti. Kabahatlar Kanunu’na göre 62’şer lira ceza kesilen dilenciler, seyyar satıcılar ve korsan otoparkçılar daha sonra serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!